Отборът на Холандия постигна трудна, но ценна победа с 2:1

...
Отборът на Холандия постигна трудна, но ценна победа с 2:1
Коментари Харесай

Холандия отново се измъчи, но излезе начело в групата

Отборът на Холандия реализира сложна, само че скъпа победа с 2:1 при гостуването на Беларус в 6-ти конфликт за двата отбора от началото на груповата фаза на европейските квалификации. И двете попадение за "лалетата " бяха дело на Джорджинио Вайналдум в края на първата част, до момента в който Станислав Драгун понижи резултата при започване на втората част.

Двубоят стартира с преимущество за беларусите, които пропуснаха две страхотни обстановки в първите 30 минути.

Последва обаче активизация на състава на Роналд Куман. В 31-та минута пристигна и първото попадение в срещата. Куинси Промес качи топката на главата на Вайналдум отдясно, а за халфът на Ливърпул не представляваше компликация да забие топката зад Александър Гутор за 1:0.

Само 10 минути по-късно пристигна и вторият гол за Холандия. Отново в центъра на вниманието се оказа Вайналдум. Халфът получи топката от границата на наказателното поле и с туповен шут от към 25 метра матира беларуския пазач, с цел да направи резултата 2:0.

В началото на втората част Беларус сподели своите нокти. в 54-та минута Денис Поляков центрира от лявото крило и откри връхлитащия от задна позиция Драгун, който порази Яспер Силенсен, с цел да понижи резултата.

До края на дуела гостите въпреки всичко устискаха задатъка си и записаха нова скъпа победа в границите на 3 дни, с цел да създадат значима стъпка към Евро 2020. Момчетата на Куман са отпред в групата с актив от 15 точки, на 3 пред Германия, която по-късно през днешния ден гостува на Естония. Беларус, от своя страна, се намира на предпоследното място в едвам 4 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР