Отборът на Херта (Берлин) постигна домакински успех с 2:1 над

...
Отборът на Херта (Берлин) постигна домакински успех с 2:1 над
Коментари Харесай

Херта също бутна лодката на Кьолн към Втора Бундеслига

Отборът на Херта (Берлин) реализира домашен триумф с 2:1 над гостуващия Кьолн след поврат в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата. Головете за спечелилите вкара Дейви Зелке (49’,52’), а за изгубилите беше прецизен Леонардо Битенкурт (29’).

С този триумф столичани се изкачиха до 10-ата позиция с 39 точки и в случай че 16-ият Майнц 05 не завоюва мача си този кръг, то Херта на 99% ще си е обезпечил оцеляването в Бундеслигата. Не по този начин стоят нещата при Кьолн, който остава на последното 18-о място с 21 пункта - на шест от “05”.

След спокойното начало на срещата “козлите” бяха тези, които поведоха в резултата в 29-ата минута, когато Битенкурт се озова самичък против Руне Йорщайн и мушна топката сред краката му. До края на полувремето и двата отбора търсеха гола, само че офанзивите им се оказваха безуспешни.

Втората част стартира по най-хубавия вероятен метод за домакините. Още при първата си по-добра офанзива, в 49-ата минута, те съумяха да изравнят резултата, откакто Дейви Зелке овладя топката на гърди и стреля безупречно за 1:1. Така нападателят прекъсна головата си суша, траяла 10 дуела.

Играчите на Кьолн още не се бяха отърсили от позволеното попадение, когато към този момент губеха с 1:2. Отново Зелке беше голмайсторът едвам три минути по-късно, когато засече центриране на Марвин Платенхарт.

We've had this one ready to go for a
while

Congratulations, boys! #hahohe #BSCKOE 2-1 pic.twitter.com/Tx9uGhKEbu
— Hertha Berlin (@HerthaBSC_EN) April 14, 2018
Германецът можеше да оформи своя хеттрик в 80-ата минута, само че Тимо Хорн не позволи това да се случи.

Джон Кордоба можеше да донесе точката за гостите в 87-ата минута, само че останал самичък против вратаря, той стреля около вратата.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 30 кръг, събота 14 април  Херта (Берлин) 2:1краен резулат  Кьолн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР