Отборът на Херта Берлин нанесе тежко поражение с 4:0 на

...
Отборът на Херта Берлин нанесе тежко поражение с 4:0 на
Коментари Харесай

Безпощаден Херта показа кой е кралят на Берлин

Отборът на Херта Берлин нанесе тежко проваляне с 4:0 на състава на Унион Берлин в първи дуел от 27-мия кръг на Бундеслигата. Всички попадения за "синьо-белите " пристигнаха през второто полувреме, като точни за състава на Бруно Лабадия в дербито на Берлин бяха Ведад Ибишевич, Доди Лукебакио, Матеус Куня и Дедрик Боята.

Първият удар в мача пристигна още в 5-та минута, само че шутът отдалеко на Марко Груич беше лесна плячка за Рафал Гикиевчи на вратата на гостите.

Първото в действителност съществено състояние в мача обаче пристигна в 18-та минута. След дълга топка Ведад Ибишевич отклони за нахлуващия към вратата на Унион Доди Лукебакио. Изстрелът на атакуващия състезател беше мощен, само че Гикиевич ловко съкрати ъгъла и избави с тяло, зад а запази равенството.

Три минути по-късно Груич още веднъж опита мерника си от огромна отдалеченост, само че топката профуча надалеч над вратата на гостите. В 28-та минута Лукебакио и Шелбред пробваха композиция, само че ударът на първия с пета беше блокиран току пред вратаря.

В 38-та минута Матеус Куня получи топката на десния фланг, преодоля персонални си надзирател и стреля остро диагонално, само че Гикиевич беше чудесно позициониран.

В 44-та минута Унион стигна и до първото си по-застрашаващо състояние в срещата. След отсъден директен свободен удар Роберт Андрих застана зад топката и насочи доста рисков удар, минал напълно малко над вратата на Руне Ярщайн.

В началото на втората част гостите органзираха първата добра офанзива, откакто Ингвартсон откри нахлуващия от втора позиция Бютнер в наказателното поле, само че халфът на Херта Торунарига блокира шута.

В 51-та минута въпреки всичко разумното се случи. След пробив на Марвин Платенхарт по левия фланг крайният защитник откри главата на Ведад Ибишевич, който заби топката неспасяемо зад Гикиевич за 1:0.

Няма и минута по-късно резултатът към този момент беше подсилен. Ибишевич овладя избита топка и с второто си допиране откри пробива на Лукебакио зад тила на отбраната на гостите, а нападателят нямаше никакви проблеми очи в очи с Гикиевич да направи резултата 2:0.

Само 9 минути резултатът към този момент беше типичен. След безредие в наказателното поле и няколко несполучливи удари Ведад Ибишевич още веднъж съумя да извади топката към Матеус Куня, който с акуратен и компактен изстрел откри долния ъгъл на вратата на Гикиевчи за 3:0.

Нещата за гостите напълно излязоха отвън надзор в 77-та минута. След ново отлично центриране на Марвин Платенхарт най-високо изкочи Дедрик Боята, който заби за 4-ти път топката зад Гикиевич.

До края на срещата нови попадения не паднаха, с цел да бъде непокътнато крайното 4:0. По този метод домакините събраха актив от 34 точки, заемайки 10-то място в класирането. Унион, ит своя страна, остана 12-ти с 30 пункта от 27 мача.

Херта - Унион 4:0

1:0 - Ведад Ибишевич (51)

2:0 - Доди Лукебакио (52)

3:0 - Матеус Куня (61)

4:0 - Дедрик Боята (77)

Ето и съставите на двата отбора:

Херта : Ярщайн, Пекарик, Боята, Торунарига, Платенхарт, Дарида, Груич, Шелбред, Куня, Лукебакио, Ибишевич;

Треньор: Бруно Лабадия

Унион : Гикиевич, Паренсен, Хюбнер, Фридрих, Райхел, Прьомел, Андрих, Тримел, Бютнер, Ингвартсен, Андерсон;

Треньор: Урс Фишер
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР