Отборът на Heroic вчера разплака Бразилия, побеждавайки полуфиналния си двубой

...
Отборът на Heroic вчера разплака Бразилия, побеждавайки полуфиналния си двубой
Коментари Харесай

Heroic и Outsiders се срещат в големия финал на IEM Rio Major, cadiaN и компания разплакаха Рио

Отборът на Heroic през вчерашния ден разплака Бразилия, побеждавайки полуфиналния си дуел от IEM Rio CS:GO Major против домакина FURIA при цялостен поврат и общ резултат 2:1 (6-16, 19-17, 16-5). Спечелената борба подсигурява на датските геймъри място на огромния край в Мейджъра, където през днешния ден от 20:00 часа те ще срещнат Outsiders/Virtus.Pro. Момчетата на Андрей " arT " Пиовезан пък си потеглиха един път вечно от изпълената с техни почитатели " Jeunesse Arena " с наградата за 3-4 място, който наброява 80 000 $.

Битката сред Heroic и FURIA се оказа повече от почтена за полуфинал на един от най-хубавите Мейджър шампионати до момента, като видяхме безчет героични отигравания, клъчове и несъмнено приключихме с цялостен поврат. Възпитаниците на Ричард " Xizt " Ландстрьом избраха мачът да стартира на Inferno. Heroic изгуби първия халф, макар че стартира с задатък от 3 рунда, като аргументите са доста - като се изключи че датчаните стартираха в ролята на тактически ощетените терористи, те трябваше да изтърпят цялостната с върли ентусиасти на съперниците им сцена. Това напрежение ги подхлъзна и през втората половина, където те не съумяха да приберат нито една точка.

Когато обаче стана време за един от обичаните мапове на FURIA - Ancient, везните се обърнаха в интерес на " героите ". Двете полувремена бяха огледални по точки с 10-5 за по двата тима. Все отново през огромна част от халф №2 датските състезатели се нуждаеха единствено от още един рунд за триумф. Този факт не уплаши ни минимум домакините, които докараха срещата до продължения и изглеждаха на сантиметри от мечтания край. Каспър " cadiaN " Мьолер и компания обаче очевидно имаха други проекти - откраднаха картата и докараха битката до решителен Nuke. Доминацията с европейско име продължи и тук. Мапът се изигра по сходство на първата игра, само че страните бяха обърнати. Така след сполучливи две полувремена, второто от които остана изсъхнало за бразилците, Heroic разбра, че към този момент няма спирка преди финала.

Всички датски играчи се оправиха ослепително, както отборно, по този начин и самостоятелно. За похавала обаче е и звездата на бразилците Кайке " KSCERATO " Серато, който още веднъж стана най-резултатен в сървъра със своите 68 фрага и 1.36 рейтинг в мача и 1.33 за целия шампионат. Останалата част на FURIA, несъмнено, също не е за изпускане, като локалните любимци направиха всичко допустимо да загатнат, че това не е краят.

Йоан Иванов

Снимка: ESL
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР