Отборът на Хебър (Пазарджик) се завърна в професионалния футбол. Тимът

...
Отборът на Хебър (Пазарджик) се завърна в професионалния футбол. Тимът
Коментари Харесай

Хебър и Ники Митов празнуват! Тимът от Пазарджик се завърна във Втора лига

Отборът на Хебър (Пазарджик) се завърна в професионалния футбол. Тимът на Николай Митов е първенец на Югозападната Трета лига, откакто надделя с 3:0 Беласица (Петрич) в гостуването си от 31-ия кръг. " Зелените " имаха потребност от една точка на стадион " Цар Самуил ", с цел да побеждават, само че все пак надиграха изрично домакините и отвориха шампанското.
През първата част голове нямаше, а Беласица даже удари един път гредата. След почивката обаче Хебър имаха цялостен превес и вкараха три гола. Родриго Барони даде задатък на гостите, след което Георги Недялков добави още две попадения.

Както е известно, на 11 май 2007 година след загуба в Гоце Делчев тимът на Хебър изпадна от професионалния футбол. Сега, още веднъж на 11 май, 12 години по-късно пазарджиклии се завръщат във втора професионална лига. След последния съдийски сигнал в чест на успеха и връщането в професионалния футбол на тима от Пазарджик гръмнаха бутилки шампанско, а на формалната естрада бе президентът Иван Папазов.

Така Хебър към този момент има актив от 81 точки, като води с 12 точки пред Оборище (Панагюрище) три кръга преди края на сезона. Момчетата на Ники Митов изцяло справедливо. се завръщат измежду експертите. " Зелените " имат 25 победи, три равенства и едвам две загуби, а също по този начин имат най-хубавата офанзива с 62 маркирани гола, както и най-хубавата отбрана със единствено 17 позволени гола.

Много съм благополучен, че Пазарджик още веднъж има тим в професионалния футбол. Мисля, че изцяло справедливо спечелихме тази промоция. Желая да поздравя всички играчи, които направиха по този начин, че да имаме тази огромна преднина и да се класираме във Втора лига, освен това няколко кръга преди края на сезона. Не беше елементарно да бъдат съсредоточени, само че те дадоха най-хубавото от себе си и справедливо триумфирахме. Искам да поздравя всички, които работят в Хебър, както и моите помощници. Асистентът ми Радослав Вардаров, Георги Петров, треньорът на вратарите Васил Василев, както и на някогашният ми асистент Петьо Ковачев, който скоро ни напусна от този свят. Сигурен съм, че той и гледа от горната страна и е доста благополучен за този триумф, в който има сериозна заслуга. Както по този начин и на кмета Тодор Попов и Иван Папазов, които направиха всичко допустимо, с цел да имаме най-хубавите условия в Трета лига и да се завърнем измежду експертите, като не ни липсваше нищо. Не желая да приказвам за Втора лига и за бъдещето. Нека първо отпразнуваме на този триумф, който над 10 години се чака в Пазарджик ", показа Митов пред Sportal.bg. Югозападна Трета лига 31 кръг, събота 11 май  Беласица 0:3краен резулат  Хебър (Пазарджик)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР