Отборът на Хебър Пазарджик се класира за полуфиналите в мъжкото

...
Отборът на Хебър Пазарджик се класира за полуфиналите в мъжкото
Коментари Харесай

Хебър пречупи Берое след петгеймова битка и е на полуфинал в НБЛ

Отборът на Хебър Пазарджик се класира за полуфиналите в мъжкото волейболно състезание, откакто победи трагично с 3:2 (25:16, 32:34, 25:21, 21:25, 15:10) като посетител състава на Берое 2016 и по този метод завоюва серията с 2-0 триумфа.

В зала " Иван Вазов " в Стара Загора двата тима ни предложиха същинско представление, като домакините несъмнено могат да съжаляват, че не стигнаха до крайния триумф, с който биха били изпратили конфликта в трети съдбоносен мач.

Действащият първенец Хебър, който завоюва първия дуел с 3:0 във вторник, стартира по-уверено срещата и без особени компликации завоюва първия гейм след 25:16.

Втората част обаче се трансформира в титанична борба, която в последна сметка бе извоювана от Берое след 34:32 и по този метод " зелените " съумяха да се закачат в мача.



В третия и четвъртия гейм волейболистите на Камило Плачи и тези на Мирослав Живков си поделиха надмощието и си размениха частите с по 25:21, което означаваше, че спечелилият би трябвало да бъде избран в тайбрек.

Съкратената пета част стартира по-добре за домакините, само че последователно играчите на Хебър постановиха волята си и справедливо се поздравиха с крайния триумф след 15:10.

Тодор Алексиев стана най-резултатен за спечелилите с 25 точки, само че над всички в дуела бе водачът на Берое Спас Байрев, който заби 28 пункта, само че даже това не се оказа задоволително за старозагорци.

С днешния си триумф пък " тигрите " си подпечатаха мястото в полуфиналите, където ги чака конфликт против отбора на Левски, който пък отстрани Монтана също с 2-0 победи. Домакинското преимущество в разногласието за място на финала ще бъде в интерес на " сините ", а пък за крайния триумф ще са нужни 3 победи от 5 мача. Полуфиналите започват във вторник (11 април).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР