Отборът на Хърватия записа първата си победа в квалификациите по

...
Отборът на Хърватия записа първата си победа в квалификациите по
Коментари Харесай

Хърватия удари Турция в балканското дерби от европейските квалификации

Отборът на Хърватия записа първата си победа в квалификациите по пътя към Евро 2024, откакто надигра с 2:0 като посетител състава на Турция в балканското дерби от група D.

На стадиона в северозападния град Бурса и двата гола за " ватрените " осъществя футболистът на Челси Матео Ковачич още преди почивката.

Преди да дойдат неговите попадения обаче домакините от Турция бяха по-добри на терена, като в началните минути само положителните намеси на вратаря Доминик Ливакович резервираха нулевото тъждество.

Така се стигна до 20-а минута, когато при една от първите си благоприятни условия хърватите откриха резултата, откакто с малко шанс топката се оказа в Матео Ковачич, който с удар от точката за осъществяване на дузпата беше прецизен за 1:0.

В заключителните секунди на първата част още веднъж Ковачич беше в прегръдките на своите съотборници, като този път той се разписа при добавка след изстрел на Марио Пашалич.

След почивката офанзиви не липсваха и към двете порти, само че бронзовите медалисти от последното международно състезание използваха по-големия си опит, с цел да лимитират до най-малко възможностите пред своя противник и справедливо Лука Модрич и компания се поздравиха с крайния триумф.

Победата изкачи Хърватия на първото място в тази група D, като " шахматистите " имат 4 точки, колкото и вторият Уелс, само че футболистите на Златко Далич са с по-добра голова разлика. Съставът на Турция пък заема 3-та място с 3 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР