Отборът на Гоу Фиш (Варна) стана победител в първия кръг

...
Отборът на Гоу Фиш (Варна) стана победител в първия кръг
Коментари Харесай

Варненци първи в спортния риболов на лед

Отборът на " Гоу Фиш " (Варна) стана победител в първия кръг от националния шампионат на България по лов на риба на лед, който се организира на язовир " Широка поляна ". В рискови условия, температура от минус 10 градуса и мразовит вятър варненският отбор стигна до атрактивна победа в отборното класиране, единствено с една наказателна точка разлика от втория " Биг фиш " (София).

24 състезатели от шест клуба взеха присъединяване в конкуренцията заледения родопски водоем. Ловиха се дребни костури и бабушки, които се оказаха много злояди и капризни. Рибите кълвяха единствено на ларва на комар (хирономус) и подцениха всяка друга примамка. В тази конюнктура най-добре се ориентираха двата състава на " Гоу Фиш " и " Биг Фиш ". Те приключиха с почти идентичен общ улов от към 4.5 кг, само че варненци излязоха крайни спечелили с 21 против 22 наказателни точки, които се дефинират от секторното класиране на всеки рибар. На трето място приключи съставът на " Майсторски лов на риба ".

 Снимка 334141
Източник:

В самостоятелното класиране пръв стана Валентин Митев (Биг Фиш) с две секторни победи в събота и неделя и общ улов от 2.234 кг, следван от Никола Стефанов (Гоу Фиш) и Борислав Арсенов (Майсторски риболов). Виктор Рангелов (Гоу Фиш) сграбчи премията за най-голяма риба - бабушка с тегло 180 грама. Следващият кръг от шампионата, което се провежда от Българската федерация по риболовни спортове, ще се организира на 27 и 28 януари.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР