Отборът на Гърция се завърна на победния път преди старта

...
Отборът на Гърция се завърна на победния път преди старта
Коментари Харесай

Янис поведе Гърция към успех над Белгия

Отборът на Гърция се завърна на победния път преди старта на ЕвроБаскет 2022. Момчетата на Димитрис Итудис победиха състава на Белгия с 85:68 (30:15, 19:18, 15:11, 21:24) в следващия си дуел от квалификациите за Световното състезание следващата година.

Така Янис Адетокумбо и компания окупираха  втората позиция във краткотрайното класиране с баланс от 4 победи и 2 загуби, до момента в който белгийците са трети с актив от 3-3.

“Елините ” не се затрудниха по никакъв метод с днешния си противник, като още в средата на първата четвърт разликата доближи двуцифрените размери при 19:8. С течение на срещата домакините нито за миг не изпуснаха дуела от надзор, като резервираха солидния си задатък до финалната сирена, която прозвуча при 85:68.

Янис Адетокумбо приключи с 26 точки и 7 битки за триумфа на южните ни съседи. Тайлър Дорси осъществя 22 точки, а Ник Калатес се разписа с 12 точки и 5 асистенции.

Ретин Обасохан наниза 14 точки за Белгия. Исмаел Бако вкара 12 и взе 9 битки, а Ману Лекомт се отличи с 11 точки, 6 битки и 5 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР