Отборът на Франция е новият световен шампион по футбол. Петлите

...
Отборът на Франция е новият световен шампион по футбол. Петлите
Коментари Харесай

Франция матира Хърватия с 4:2 и се завърна на трона 20 години по-късно!

 Аржентинец ще свири финалa Франция - Хърватия
Отборът на Франция е новият международен първенец по футбол. " Петлите " надиграха Хърватия с 4:2 в зрелищния край на Мондиал 2018 на стадион " Лужники " в Москва и подвигнаха трофея за повторно в историята си след 1998 година.

Французите имат и един изгубен край през 2006 година, който ще се запомни с изгонването на Зинедин Зидан след удар с глава против Матео Матераци.

Двубоят в Москва предложи доста страсти на феновете и беше предшестван от къса гала по закриването, в която гвоздеят беше осъществяването на " Калинка " от страна на бразилската легенда Роналдиньо.

Самият дуел стартира с внимателна игра, а резултатът беше открит в 18-ата минута, откакто Марио Манджукич си означи автогол. Антоан Гризман центрира от фаул, Рафаел Варан скочи за топката и подлъга Манджукич, който злополучно си означи автогол.

Хърватите дадоха отговор с гневни офанзиви и стигнаха до равнене в 28-ата минута, когато Иван Перишич изравни. В 38-ата Антоан Гризман вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Перишич. Реферът Нестор Питана имаше потребност от ВАР, с цел да отсъди наказателният удар, защото обстановката беше доста дискусионна.

След почивката французите нанесоха два смъртоносни удара на хърватите. В 59-ата Погба направи 3:1. Килиан Мбапе центрира отдясно, Гризман се изтегли и получи топката, чукна я още по-назад към Пол Погба, който не съумя при първия си опит за удар, само че при втория откри междина и матира Даниел Субашич с ориентиране от 17 метра до дясната греда за 3:1.

В 65-ата Мбапе се разписа за 4:1. Люка Ернандес се вряза по десния фланг, устоя на опита за нарушаване, подаде към Мбапе, който шутира от 19 метра по земя. Вратарят Субашич нямаше най-хубавата видимост и реакцията му съвсем липсваше - 4:1 за Франция и мачът към този момент изглеждаше превдварително решен.

Пет минути по-късно обаче неточност на вратаря и капитан на " петлите " Уго Лорис разреши на хърватите да понижат посредством Марио Манджукич, само че за повече " ватрените " нямаха сили.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР