Отборът на Фортуна Дюселдорф спечели с 2:0 срещу Кьолн в

...
Отборът на Фортуна Дюселдорф спечели с 2:0 срещу Кьолн в
Коментари Харесай

Фортуна взе въздух и тласна Кьолн към бездната

Отборът на Фортуна Дюселдорф завоюва с 2:0 против Кьолн в дербито на опашкарите в Бундеслигата от 11-тия кръг на шампионата. Головете бяха маркирани от Руен Хенингс и Ерик Томи.

Двубоят стартира по-активно за домакините, като първият по-сериозен късмет пристигна в 25-та минута. След изпълненеи на корнер Хенингс засече с глава, само че мощният му изстрел срещна страничната греда на вратата на гостите.

В 38-та минута въпреки всичко Хенингс доближи до своя гол. След нарушаване в наказателното поле на Кьолн реферът на срещата отсъди 11-метров углавен удар. Германскиятс трелец застана зад топката и не сгреши за 1:0.

Началото на второто полувреме беше равностойно, само че втори удар съумяха да нанесат домакините. В 61-та Ерик Томи доближи до страховит дълъг пас на Кай Айхан, съумя да се оправи с последния останал бранител на Кьолн и разстреля Тимо Хорн за 2:0. Това се оказа и крайният резултата на срещата.

Така Фортуна излезе на 13-то място с актив от 10 точки, до момента в който Кьолн остана на предпоследното място с едвам 7 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР