Отборът на Филаделфия 76ърс ще предложи договор на центъра на

...
Отборът на Филаделфия 76ърс ще предложи договор на центъра на
Коментари Харесай

Филаделфия привлича сръбски център

Отборът на Филаделфия 76ърс ще предложи контракт на центъра на Цървена звезда Филип Петрушев, осведомят медиите в Съединени американски щати и Западна Европа.

23-годишният Петрушев, който се отличава с растеж от 211 сантиметра, бе определен от Филаделфия с 50-ия избор в драфта през 2021 година. Той може да се счита за международен проспект, защото кариерата му минава през Сърбия, Испания, Съединени американски щати и Турция.

Петрушев стартира да играе баскетбол като дете, като минава през школите на Партизан и Цървена звезда. На 14 години той отива в Испания, с цел да стане част от школата на Баскония. През 2016 година той отива в Съединени американски щати, където играе в гимназиалното състезание, а сред 2018 и 2020 година учи в университета Гонзага. След два сезона в Националната колежанска атлетическа асоциация той се завръща в родната си Сърбия, с цел да облече екипа на тима Мега. През 2021 година Петрушев е определен в драфта, само че не получава оферта от Филаделфия и се насочва към Турция, като подписва с Анадолу Ефес. Макар и да има периферна роля в отбора, той става първенец в Евролигата.

В опит да получи повече игрово време през лятото на 2022 година центърът се завърна още веднъж в Белград, с цел да стане част от отбора на Цървена звезда. В 34 мача в Евролигата той записа индикатори от 10,7 точки, 5,2 битки и 0,7 асистенции приблизително на мач.

Ако се стигне до контракт с Филаделфия, Петрушев евентуално ще бъде употребен като запаса на Джоел Ембийд, който заслужи премията за " Най-полезен състезател " в НБА за сезон 2022/23 и стана първенец при реализаторите в лигата през последните две години.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР