Отборът на Европа води с 3:1 точки срещу Отбора на

...
Отборът на Европа води с 3:1 точки срещу Отбора на
Коментари Харесай

Федерер и Зверев осигуриха преднина на Европа след първия ден на Лейвър Къп

Отборът на Европа води с 3:1 точки против Отбора на Света след първия ден от третото издание на годишния показателен шампионат " Лейвър къп ", противопоставящ най-хубавите тенисисти от Стария континент на най-силните играчи от останалата част на планетата.

В Женева домакините от европейския тим си подсигуряваха водачеството след първия ден след успеха на Роджър Федерер и Александър Зверев на двойки над Джак Сок и Денис Шаповалов. Федерер и Зверев завоюваха мача с 6:3, 7:5 и по този метод прибавиха трети триумф към двата на сингъл по-рано.

Австриецът Доминик Тийм донесе първата успеха на Европа след 6:4, 5:7, 13:11 против канадеца Шаповалов, само че по-късно американецът Сок изравни с безапелационен триумф над италианеца Фабио Фонини с 6:1, 7:6(3).

В началото на вечерната сесия гръкът Стефанос Циципас върна европейския тим на победния път с триумф с 6:2, 1:6, 10:7 над американеца Тайлър Фриц. За да пристигна време и за триумфа на Федерер и Зверев на двойки.

Днес шампионатът " Лейвър къп " продължава, като успеха във всеки мач към този момент ще носи по 2 точки на спечелилия, а не по 1, както бе през първия ден.

В игра за европейския тим би трябвало да се включи и испанецът Рафаел Надал, до момента в който в сборния отбор на света дебют чакат Ник Кирьос и Джон Иснър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР