Отборът на Европа спечели третото издание на демонстративния турнир "Лейвър

...
Отборът на Европа спечели третото издание на демонстративния турнир "Лейвър
Коментари Харесай

Европа спечели Лейвър Къп

Отборът на Европа завоюва третото издание на демонстративния шампионат "Лейвър къп ", който тази година се организира в швейцарския град Женева.

За разлика от предходните два пъти, в които европейците нямаха особени компликации да надиграят тима на Света, в този момент се нуждаеха от победи в последните две срещи на сингъл, с цел да побеждават с крайното 13:11 точки.

В воин за водения от шведа Бьорн Борг състав се трансформира германецът Александър Зверев, който в решителния финален мач завоюва с 6:4, 3:6, 10:4 против канадеца Милош Раонич, с цел да хвърли публиката в Женева в възторг.

Преди това международният тим пропиля първата си опция да затвори мача, откакто американецът Джон Иснър загуби с 4:6, 6:7(3) от швейцареца Роджър Федерер.

Предвожданият от Джон Макенроу състав се приближи изненадващо покрай крайния триумф след първите два мача през днешния ден, след успехите на двойки на Иснър и Джак Сок над Федерер и Стефанос Циципас с 5:7, 6:4, 10:8 и на сингъл на Тайлър Фриц над Доминик Тийм със 7:5, 6:7(1), 10:5.

В последния дуел Зверев и Раонич си размениха по сет, а в дългия тайбрек до 10 точки германецът имаше цялостно предимство и с това донесе третата поредна победа на европейците над сборния отбор на света./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР