Отборът на Европа спечели титлата на тенис турнира Лейвър къп

...
Отборът на Европа спечели титлата на тенис турнира Лейвър къп
Коментари Харесай

Европа победи тима на Света в турнира Лейвър къп



Отборът на Европа завоюва купата на тенис шампионата " Лейвър къп " за втора поредна година след триумф над отбора на света с 13:8 триумфа.

В решаващата борба в Чикаго Александър Зверев надигра Кевин Андерсън с 6:7, 7:5, 10:7 и обезпечи нужните точки на европейците за трофея. Андерсън завоюва първия сет след тайбрек, само че по-късно Зверев направи поврат и Европа победи.

С основен принос за триумфа на европейците беше и Роджър Федерер. Швейцарецът  също завоюва своя мач в игрите по единично, след трагичен триумф над Джон Иснър със 6:7, 7:6, 10:7. Роджър Федерер избави три мачбола и съумя да завоюва и да даде задатък на Европа, преди Зверев да обезпечи купата на европейците. 

" Изключителен шампионат. Горд съм с моя тим. Беше мъчно да победим тима на света, само че всички доста се забавлявахме. Винаги е занимателно да побеждаваш ", сподели капитанът на Отбора на Европа Бьорн Борг.

Преди година в Прага още веднъж Европа завоюва " Лейвър къп ", като и тогава със заслуга за триумфа бяха Зверев и Федерер. Другите участници в отбора на СТария континент Григор Димитров, Новак Джокович, Давид Гофен и Кайл Едмънд за първи път печелят шампионата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР