Отборът на Европа с Григор Димитров в редиците си защити

...
Отборът на Европа с Григор Димитров в редиците си защити
Коментари Харесай

Григор Димитров и Отбора на Европа триумфираха на Laver Cup

 Григор Димитров в топ 30 по пари от тениса
Отборът на Европа с Григор Димитров в редиците си отбрани купата си на Laver Cup, откакто Александър Зверев обезпечи решителните точки в борбата против Отбора на света. Германецът направи поврат против южноафриканеца Кевин Андерсън, налагайки се с 6:7(3), 7:5, 10:7.

12 месеца след триумфа в Прага, Зверев и Роджър Федерер подвигат трофея за повторно, до момента в който конкуренцията за първи път печелят Григор Димитров, Новак Джокович, Давид Гофен и Кайл Едмънд.

Кевин Андерсън имаше проблеми с началния си удар в първите геймове от дуела и в третия гейм избави два брейкбола, отървавайки се от ранен пробив. Постепенно роденият в Йоханесбург тенисист влезе в темп и нямаше повече усложнения, а в десетия гейм изпусна сетбол при 30-40, само че Зверев изравни на 5:5.

В тайбрека финалистът от тазгодишния Уимбълдън поведе с два мини-пробива задатък и до края водеше – 7:6(3). Зверев бе в ъгъла и изостана 0:40 в първия гейм от втория сет, само че не позволи пробив. В седмата част пристигна ред на нов сериозен миг, като Саша още веднъж устоя теста и навакса от 30-40 за 4:3 гейма. Андерсън продължаваше да натиска и в седмия гейм не се възползва от нов късмет – 5:6, за което след това бе осъден – 5:7. Така се стигна до шампионски тайбрек, в който цялостният поврат бе факт и Саша надви с 10:7 и донесе успеха на Европа.


Участниците на Laver Cup 2018:

Отборът на Европа: Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Григор Димитров, Давид Гофен, Кайл Едмънд, Жереми Шарди (резерва); капитан – Бьорн Борг, вице-капитан – Томас Енквист

Отборът на света: Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок, Ник Кирьос, Франсис Тиафо, Николас Хари (резерва); капитан – Джон Макенроу, вице-капитан – Патрик Макенроу
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР