Отборът на Евертън съумя да надделее над Арсенал в големия

...
Отборът на Евертън съумя да надделее над Арсенал в големия
Коментари Харесай

Срутването на Арсенал в Англия достигна чутовни размери

Отборът на Евертън съумя да надделее над Арсенал в огромния съботен мач от съботната стратегия на Висшата лига с 2:1 и удължи серията на „ артилеристите” без триумф в елита на Англия на седем следващи срещи. За това спомогна Роб Холдинг, който си наниза автогол в 22-ата минута и даде превес на „ карамелите”, само че в 35-ата Никола Пепе възвърне равенството след чудесна работа, свършена от Ейсли Мейтланд-Найлс в наказателното поле на домакините. Все отново в 45-ата минута бранителят Йери Мина още веднъж даде задатък на домакините и на процедура оформи крайния резултат пред две хиляди фенове на „ Гуудисън Парк”.

По този метод Евертън се изкачи до второто място във краткотрайното класиране и има 26 точки, само че след неделния ден може да бъде свален от подгласната позиция. Стремглавото проваляне на Арсенал обаче е чутовно и отборът е със скромния актив от 14 точки на нежеланото 15-о място и е единствено на пет пред зоната за изпадане от елита на Англия.

Евертън започва малко по-дейно от двата тима, само че в първите минути обстановки за отразяване от двамата вратари нямаше. Първият удар посока двете порти, който бе рисков, пристигна след 15 минути. Тогава централният защитник на Евертън Майкъл Кийн пое топката в центъра, а тимът на Арсенал се беше прибрал надълбоко в своята половина. Англичанинът напредна с топка в крайници и насочи мощен удар от 30-ина метра, а топката профуча край десния непряк дирек на Бернд Лено - навън.

link1 " >
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР