Отборът на Евертън постигна първа победа в новия шампионат на

...
Отборът на Евертън постигна първа победа в новия шампионат на
Коментари Харесай

Евертън се справи със “светците” за първата победа на новия мениджър

Отборът на Евертън реализира първа победа в новия шампионат на Премиър лийг. “Карамелите” се оправиха със Саутхамптън с 2:1 в мач от втория кръг на конкуренцията. Тимът от Ливърпул стигна до триумфа след мощно първо полувреме и попадения на Тио Уолкът и новото попълнение Ричарлисон. След почивката гостите се активизираха, само че стигнаха единствено до понижаване посредством Дани Ингс.

Резултатът бе открит от домакините още в 15-ата минута. Тогава един бързо изпълнен фал разреши на Морган Шнайдерлин да откри Уолкот, който преодоля Алекс Маккарти за 1:0. В 31-ата резултатът бе подсилен. Уолкот напредна по дясното крило и съумя да се измъкне от Райън Бертранд, преди да центрира към Ричарлисон, който надскочи Седрик Соареш, с цел да направи 2:0.

В началото на втората част “светците” започнаха да работят по-активно и скоро понижиха резултата. В 51-ата минута Ингс бе оставен непокрит при един корнер и осъществя. До края на мача и двата отбора имаха по няколко положения за ново попадение, а по един гол бе анулиран поради засада. В края на мача Евертън бе по-близо до трето попадение, тъй че триумфът на отбора наподобява подобаващ.

Така Марко Силва записа първи триумф отпред на отбора, откакто в първия кръг играчите му стигнаха до тъждество 2:2 против Уулвърхамптън с човек по-малко. Саутхамптън пък към този момент остава с едната си точка, извоювана против Бърнли преди седмица.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ Премиър лийг 2 кръг, събота 18 август  Евертън 2:1краен резулат  Саутхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР