Отборът на Етър“ (Велико Търново) победи Дунав“ (Русе) с 2:0

...
Отборът на Етър“ (Велико Търново) победи Дунав“ (Русе) с 2:0
Коментари Харесай

Етър“ по-близо до спасението от Дунав“

Отборът на „ Етър “ (Велико Търново) победи „ Дунав “ (Русе) с 2:0 в първия плейофен мач за оставане в Първа лига по футбол. Мачът мина с доста нерви, реферът анулира постоянен гол за домакините и сподели 3 червени картона.

Първото полувреме мина без особени рискове за гол до 41-та минута, когато противоречиво съдийско решение остави резултата еднакъв до почивката. Аласана Мане центрира от ъглов удар и Самб Бадара засече топката с глава, а тя попадна в непокрития пред вратата Ерик Почански. Той я вкара в мрежата на гостите от Русе, само че след дълго съмнение страничният арбитър реши, че при паса на Бадара е имало засада.

„ Етър “ взе своето през второто полувреме. В 54-та минута центриране от лявото крило попадна в краката на непокрития в наказателното поле Даниел Младенов и той се разписа от воле, изпращайки топката в далечната греда и мрежата на русенци. В 75-та минута пък Георги Сърмов ритна топката балонно към наказателното поле на „ Дунав “, а Георги Пашов изскочи зад отбраната и вкара за 2:0 в интерес на „ Етър “.

Реваншът е в понеделник в Русе. Победителят от тази двойка ще играе с „ Пирин " (Благоевград) или „ Витоша “ (Бистрица) за място в Първа лига следващата година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР