Отборът на Етър стартира в събота втория си пореден сезон

...
Отборът на Етър стартира в събота втория си пореден сезон
Коментари Харесай

Балъков:Етър вече е на 95 % комплектован

Отборът на Етър започва в събота втория си следващ сезон в елита с посещение на първенеца Лудогорец. Ръководството на клуба към този момент картотекира в БФС всички футболисти – те са 20 плюс двамата юноши Станев и Радославов. За подготовката, селекцията и готовността за старта приказва основният управител Красимир Балъков.

– Г-н Балъков, подготвен ли е „ Етър “ за новия сезон в елита?

– Още не изцяло, тъй като новите попълнения пристигнаха късно и сега са в предварителен развой, който с останалите приключи. Но такава е обстановката, нямахме опция да притеглим по-рано футболисти. Докато е отворен трансферният интервал, всичко е допустимо. От подготовката съм удовлетворен, само че несъмнено ни трябват още една-две седмици, с цел да сме подготвени по метода, който желая. Въпреки това „ Етър “ отпътува за Разград с всички здрави футболисти и ще играем с това, което разполагаме. Няма какво да си кривим душата, там нямаме какво да губим, отиваме да се представим по най-хубавия метод, който е вероятен в сегашната обстановка от подготвителния интервал.

– Кога се чака да бъдат подготвени изцяло най-новите попълнения Варела и Боджадж?

– До третия мач с „ Ботев “ (Пд) ще бъдат в предварителен интервал и по-късно към този момент би трябвало да са в ритъма на останалите.

– Доволен ли сте от привличането на четиримата нови и комплектован ли е тимът?

– Очаквам да вдигнем конкуренцията. С идването на Жилсон Варела и Боджадж съм удовлетворен, че към този момент имаме трима нападатели дружно с Петков. И тримата имат друг жанр, което беше задачата ни, Боджадж може да играе и зад тарана. В средата с напускането на Мане конкуренцията понижа, ще забележим по какъв начин ще се показват Вълчанов, Ивайлов и Колев. Имаме задоволително време до края на август да търсим и други решения, в случай че резултатите не ни задоволят. В отбрана на Артюнин ще му би трябвало повече време за акомодация, той има леки проблеми с ахилесите, които би трябвало да решим изцяло, с цел да можем да го използваме пълноценно. Излизането на Пашов, който отпътува за чужбина, оголи дясната зона, уповавам се Крум Стоянов бързо да се приспособява към играта ни. В отбрана няма какво повече да търсим.

Трансферният интервал е до края на август, по тази причина бих споделил, че сме комплектовани на 95 %, вероятно може да търсим още нещо в средата на терена. Очаквам новите да се интегрират бързо в колектива и да има това, което м.г. ни беше мощна линия – задружни, всеки за всеки, добра атмосфера в отбора, с цел да разчитаме на по-солидни триумфи този сезон.

– Запазването на по-голямата част от тима евентуално е плюс, тъй като няма да се гради всичко отначало?

– Това беше и задачата ни. Ние подновихме 7 изтичащи контракта на играчи от предишния сезон, което приказва добре и за тях, и за нашата работа, тъй като контракт се възобновява, когато и двете страни са удовлетворени. Така че основата запазихме, остава да интегрираме новите имена.

– От подготовката удовлетворен ли сте?

– Да, удовлетворен съм, въпреки че тя още не е завършила. За мен подготовката завършва след мача с „ Верея “.

– „ Етър “ започва като посетител на Лудогорец, какви са упованията за този сложен старт?

– Когато и да играем с Лудогорец, ще е мъчно, тъй като те са над равнището на останалите български тимове. Но въпреки това, в този мач ще видя характера на футболистите, на кого може да се разчита в тежки моменти. То е елементарно, когато контролираш нещата, само че против първенеца мен ме интересуват характерите, влагането, превъзмогването в избрани моменти. Има какво да се види и на този мач, пък и няма какво да губим. Ние в никакъв случай не тръгваме обречени, постоянно отиваме да печелим точки, а особено за мача в Разград: отиваме да се представим по най-хубавия метод. Когато играем на равнището на нашите благоприятни условия, тогава към този момент съперникът колкото и да е по-добър от нас, би трябвало да направи нещо, с цел да ни победи.

– Вярвате ли, че „ Етър “ през този сезон ще бъде по-стабилен в представянето си?

– Ако не имах вяра, нямаше да съм тук. Затова всички останахме, с цел да създадем идната крачка. А тя е до зимата да съберем точки, които да ни дадат успокоение и да бъдем измежду тимовете, които през пролетта имат шансове за шестицата или най-малко да нямат терзания за оставането в групата. Да бъдем в удобна обстановка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР