Отборът на Ел Ей Лейкърс се класира за плейофите в

...
Отборът на Ел Ей Лейкърс се класира за плейофите в
Коментари Харесай

Лейкърс надви Тимбърулвс след продължение и намери място в плейофите

Отборът на Ел Ей Лейкърс се класира за плейофите в Националната баскетболна асоциация, откакто победи Минесота Тимбърулвс със 108:102 след продължение вкъщи в първия мач от плей-ин шампионата в Западната конференция. В Лос Анджелис домакините наваксаха закъснение от 15 точки в третата част, след което на собствен ред изпуснаха задатък от три точки секунда и половина преди края, преди въпреки всичко да решат срещата в своя изгода в продължението.

Минесота бяха без двама от титулярите си в най-важния си мач от началото на сезона, откакто центърът Руди Гобер бе осъден за удар против съотборник в дуела против Ню Орлийнс Пеликанс в неделя, до момента в който Джейдън Макданиелс е с травма на китката, откакто удари стената от гняв по време на същия мач. Въпреки това Улвс преобладаваха с точна пукотевица от далечно разстояние и в средата на третата четвъртина поведоха с 15 точки. Те обаче не устояха на напрежението в заключителната част, в която вкараха едвам 12 точки, въпреки че ветеранът Майк Конли ги добра до продължения с три точни фала 0.1 секунди преди края. В спомагателните пет минути Лейкърс бяха по-енергични и прецизни, с цел да се наложат с крайното 108:102 и да си уредят среща с Мемфис Гризлис в първия кръг на плейофите.

Ветеранът Леброн Джеймс поведе своите с 30 точки, 10 битки и 6 асистенции, Антъни Дейвис добави 24 точки и 15 битки, а Денис Шрьодер се включи с 21 точки от пейката. За Минесота най-резултатен бе Карл-Антъни Таунс с 24 точки и 11 битки, Майк Конли се регистрира с 23 точки (6/8 от тройката), само че отборът взе 11 битки по-малко от противника.

Тимбърулвс ще имат втори късмет да влязат в плейофите в петък, когато ще одобряват спечелилия от дуела сред Пеликанс и Оклахома Сити Тъндър, който ще се организира тази нощ.

На Изток Атланта Хоукс победи Маями Хийт със 116:105 като посетител и дружно седмото място в плейофите, осигурявайки си конфликт с вицешампионите Бостън Селтикс. В петък Хийт ще срещнат спечелилия сред Торонто Раптърс и Чикаго Булс. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР