Отборът на Дунав (Русе) се намира във финансова криза, която

...
Отборът на Дунав (Русе) се намира във финансова криза, която
Коментари Харесай

Огнян Цветанов: Надявам се да се мобилизира русенският бизнес и по някакъв начин да помогнат на Дунав

Отборът на Дунав (Русе) се намира във финансова рецесия, която може да спре съществуването му в елита на страната. Клубът към този момент няма притежатели, няма кой да заплаща заплати и да го финансира.

Бъдещето на клуба е обгърнато в гъста мъгла. Тази неустановеност докара и до сериозен спад в представянето на тима. Тимът натрупа три следващи загуби.

Ето какво сподели пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Дунав Огнян Цветанов:

" Състоянието на тима в никакъв случай не е било доста цветущо. Никога не сме имали бюджет за година напред, който да е обезпечен. Винаги сме бутали за по два-три месеца, само че по някакъв метод ни връзваше шансът.

Поради липса на спонсори и доходи, издръжката беше съвсем напълно на гърба на доктор Симеонов, който преди известно време разгласи, че мисли да се отдръпна от тима. Трябваше през това време да се намерят спонсори и хора, които да устоят тима, само че както виждате това не се случи.
 Звездите на Дунав (Русе) си потеглят през зимата?
Звездите на Дунав (Русе) си потеглят през зимата?

Принудени са от тежката финансова обстановка в клуба

В началото имаше огромен интерес. След това стартира да спада. От това и финансирането на тима, което е основният проблем в този момент. Към момента една заплата имат да получават футболистите и щабът. След една седмица ще станат две. В момента се водят договаряния. Опитваме да намерим пари по най-бързия метод. До края на идната седмица ще успеем да им осигурим една заплата. За нас обаче това не е решение. Ще е мъчно да мислим мач за мач и месец за месец.
 Президентът на Дунав: Времето ми в клуба изтича
Президентът на Дунав: Времето ми в клуба изтича

" Ще се грижа единствено за школата, тъй като това е наслаждение "

Надявам се да се активизира русенският бизнес и по някакъв метод да оказват помощ на тима. Следващата седмица ще създадем среща с новия кмет. От регионалната администрация се свързаха с нас. Предполагам, че ще бъде проведена и конференция, на която ще излезем с решение за развиването на клуба.

Кампанията на русенци за подкрепяне на клуба не върви добре. Има събрани към 1000 лв. ", призна Цветанов.
 Людмил Киров: Аз съм последният човек, който ще си тръгне от клуба
Людмил Киров: Аз съм последният човек, който ще си тръгне от клуба

" Неяснотата убива всички футболисти "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР