Отборът на Дукати потвърди, че Енеа Бастианини ще пропусне и

...
Отборът на Дукати потвърди, че Енеа Бастианини ще пропусне и
Коментари Харесай

Бастианини също пропуска Гран При на Франция в MotoGP

Отборът на Дукати удостовери, че Енеа Бастианини ще пропусне и уикенда за Гран При на Франция в MotoGP в края на идната седмица.

Италианецът към момента се възвръща от травмата на лопатката на дясното рамо, която той получи след рухването си в спринта в Португалия при започване на сезона. На „ Портимао “ Бастианини бе ударен от Лука Марини в прекъсването за петия завой на втората обиколка и падна неприятно върху дясното си рамо.

След това той пропусна уикендите в Аржентина и Съединените щати преди да опита да се завърне в кралския клас предходната седмица по време на Гран При на Испания. Още в петъчният ден на „ Херес “ обаче се видя, че травмата на Бастианини не е зарастнакла изцяло. Именно заради тази причина той се отдръпна от Гран При на Испания в средата на съботната подготовка.
 Гран При на Испания завърши за Енеа Бастианини Гран При на Испания завърши за Енеа Бастианини
По-рано през днешния ден от Дукати потвърдиха, че техният водач няма да кара и на „ Бугати “ идната седмица, където неговото място ще бъде заето от някогашния водач на италианския производител Данило Петручи. Италианецът бе част от заводския тим на Дукати през 2019 и 2020, като в този интервал той завоюва две победи, в Гран При на Италия през 2019 и в Гран При на Франция година по-късно.

„ За мен ще бъде чест още веднъж да ръководя мотор от международния шампионат и да облека костюма, с който в предишното съм печелил. Това е неописуема страст “, сподели Петручи.

Бастианини няма да бъде единственият титуляр, който няма да пътува за Льо Ман идната седмица. Вчера отборът на RNF Априлия разгласи, че и Мигел Оливейра ще би трябвало да пропусне Гран При на Франция поради травмата, която получи на „ Херес “ в неделя. Мястото на португалецът за уикенда на „ Бугати “ ще бъде заето от тестовият водач на Априлия Лоренцо Савадори.
 Оливейра пропуща Гран При на Франция Оливейра пропуща Гран При на Франция
Добрата вест за Бастианини и Оливейра е, че след Гран При на Франция е планувана едномесечна пауза, която би трябвало да им разреши да се възстановят задоволително, с цел да се върнат към състезаният. След тази отмора ще последва серия от три следващи спортни уикенд в Италия, Германия и Нидерландия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР