Отборът на Динамо Загреб победи Розенборг в първи сблъсък от

...
Отборът на Динамо Загреб победи Розенборг в първи сблъсък от
Коментари Харесай

Динамо с огромна крачка към мечтата за ШЛ

Отборът на Динамо Загреб победи Розенборг в първи конфликт от плейофите за влизане в Шампионската лига. Двубоят беше игран в хърватската столица, на стадион „ Максимир “.

Домакините започнаха да преобладават още от началото на дуела и по този начин мечтаният гол беше реализиран още в границите на първите 10 минути. Мариус Лундемо фаулира състезател на Динамо в наказателното поле на Розенборг и основния арбитър на дуела уточни бялата точка. Зад топката застана Бруно Петкович и не даде никакви шансове на стража на норвежците Андре Хансен.

Двубоят мина във фаза на замяна на набези, като и гостите имаха своите шансове. Все отново за повторно топката попадна точно в тяхната врата в 28-та минута. След дълга топка от вратаря на Динамо Ливакович трима бранители на гостите не се ориентираха задоволително добре и разрешиха на кълбото да ги трансферира. Мислав Оршич се оказа самичък против стража Хансен и съумя да изпрати топката сред краката на норвежеца за 2:0.

До края на дуела с пропуски за домакините се регистрираха Никола Моро, който дори уцели греда, както и Ариан Адеми. За Розенборг, въпреки това, най-сериозните положения пристигнаха на сметката на Самуел Адегбенро и Торе Региниусен.

Вторият дуел стадион „ Леркендал “ в Трондхайм е другия вторник, като началният час е 22:00.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР