Отборът на Денвър Нъгетс спечели историческа първа титла в Националната

...
Отборът на Денвър Нъгетс спечели историческа първа титла в Националната
Коментари Харесай

Денвър Нъгетс спечели първа титла в НБА

Отборът на Денвър Нъгетс завоюва историческа първа купа в Националната баскетболна асоциация, откакто победи Маями Хийт с 94:89 вкъщи в мач номер 5 от финалната плейофна серия и надделя своя противник с 4-1.


Никола Йокич и компания взеха двете си гостувания в Маями в края на предходната седмица, с цел да се приближат на една победа от крайния триумф, а тази нощ зарадваха над 19 500 почитатели в " Бол Арина " в Денвър в ново солидно показване, с което затвориха серията. Успехът не пристигна елементарно, като гостите имаха преднина от 10 токи в средата на втората част, само че по-късно Нъгетс влязоха в добра серия, с цел да поведат на собствен ред със 7 точки няколко минути преди края. В типичния си жанр Джими Бътлър и неговите съотборници не се предадоха и с осем следващи точки още веднъж поведоха, само че последната минута бе за домакините, които завоюваха с пет точки разлика.

Двукратният MVP на Лигата Йокич направи следващи си доста мощен мач за Денвър и приключи с 28 точки, 16 битки и 4 асистенции при 75 % успеваемост на стрелбата, Майкъл Портър добави 16 точки и 13 битки, а Джамал Мъри се регистрира с 14 точки, 8 битки и 8 асистенции. За Маями Бътлър вкара 21 точки, центърът Бам Адебайо осъществя 20 точки и 12 битки, само че отборът приключи с едвам 34,4 % точна пукотевица. Любопитното е, че спечелилите приключиха едвам пет осъществени тройки, което е доста малко по днешните стандарти, само че комплексната им игра им разреши да вземат скъпия триумф.

Така Денвър Нъгетс се причислява към тимовете, ставали първенци в НБА, а Йокич получи премията за най-полезен състезател във финалите, която носи името на легендата на Бостън Селтикс Бил Ръсел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР