Отборът на Черноморец приема Черно море в морското дерби на

...
Отборът на Черноморец приема Черно море в морското дерби на
Коментари Харесай

Черноморец няма право на грешка в морското дерби

Отборът на Черноморец приема Черно море в морското дерби на 31-вия кръг в Националната баскетболна лига. Момчетата на Васил Евтимов ще се опитат да стопират отрицателната си серия от две следващи загуби, в случай че довечера съумеят да преодолеят съпротивата на “моряците ”. Двубоят стартира от 19:00 часа и ще се организира в зала “Бойчо Брънзов ” в Бургас.

Допреди две седмици Черноморец се намираше в борбата за призовата тройка в класирането, единствено че двете следващи провали - от Балкан с 88:92 и от ЦСКА с 86:88, попречиха на бургазлии да се преборят за третата позиция. Сега задачата на “акулите ” е да си извоюват домакинско преимущество в предстоящата серия със Спартак Плевен, който към този момент е четвърти с баланс от 16-12 по отношение на 16-11 за Черноморец.

Черно море закъса от кадрова позиция, като травмите не разрешиха на “моряците ” да бъдат задоволително конкурентни на останалите си противници в последните седмици. Травмата на водача на отбора Аверил Ъгба фрапантно повлия на плейофните упоритости на отбора, който още веднъж няма да бъде измежду първите осем в крайното класиране. В момента “моряците ” се намират на 10-ата позиция в таблицата с актив от 6-21.

Черноморец завоюва първите две морски дербито за сезона, надлежно с 96:84 във Варна и с 87:77 в Бургас. Очакванията довечера са за още по-категорична победа за домакините, които да пернат с една победа пред плевенчани в борбата за четворката.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР