Отборът на Черноморец Бургас, който от този сезон се завръща

...
Отборът на Черноморец Бургас, който от този сезон се завръща
Коментари Харесай

Черноморец привлече каре американци и 217-сантиметров сърбин

Отборът на Черноморец Бургас, който от този сезон се завръща в Националната баскетболна лига, ще разчита на четирима американци и на 217-сантиметровият сръбски център Миленко Великович. Това разгласи президентът на клуба Васил Стоянов.

Карето американци идва непосредствено от колежанското състезание. С екипа на Черноморец ще играят плеймейкърът Джемал Кинг, шутинг гардът Тавон Джоунс, крилата Блейк Рейнолдс и Джордан Бътлър. Гигантът Величкович през предишния сезон игра за ОКК Београд и испанския Паленсия.

Ядрото от българи от предишния сезон се резервира, като се изключи Христо Николов-Гларуса. От отбора на Делфин е притеглен 16-годишният младежки национал Томас Читадзе. В щаба на треньора Йордан Колев влиза Димитър Найденов.

"Ще играем при положителни условия в зала "Бойчо Брънзов ", която беше ремонтирана от общината. Нека баскетболната общност в града се сплоти и оказва помощ на тима. Надявам се да ги радваме с положителни игри ", съобщи Стоянов. Подготовката ще протече при домашни условия, с надзорен мач на 17 септември във Варна с локалния Черно море. Черноморец ще взе участие и на мощен интернационален шампионат в Самоков дружно с гръцкия ПАОК, македонския Охрид и локалния Рилски състезател.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР