Отборът на Черно море завърши на второ място в турнира

...
Отборът на Черно море завърши на второ място в турнира
Коментари Харесай

Черно море със сребърните медали от турнира за Купата на БФС след загуба с дузпи от Лудогорец

Отборът на Черно море приключи на второ място в шампионата за Купата на БФС за родени до 2001 година. “Моряците ” отстъпиха на финала против отбора на Лудогорец след осъществявания на дузпи с 3:5. В постоянното време двата отбора приключиха при 1:1 на стадион “Трейс Арена ” в Стара Загора. При дузпите разградчани бяха по-точни, като за варненци от бялата точка пропуснаха Велислав Василев и Павел Георгиев.

``
реклама

Тимът на Мартин Христов започва по-добре срещата и още в 10-ата минута съумя да поведе в резултата. След центриране отляво от фаул, вратарят на Лудогорец мазета топката, която попадна на главата на Велислав Василев, а той от границата на наказателното поле я прати в мрежата за 1:0. Разградчани отвърнаха с удар отвън очертанията на вратата.

Малко по-късно Николай Георгиев от Лудогорец стреля отдалеко в ръцете на вратаря на Черно море. В 28-ата минута след хубава офанзива за разградчани, Георгиев би в навън. За сметка на това варненци диктуваха събитията н терена, като всичко по-опасно в мача се случваше пред вратата на Лудогорец. На два пъти Денислав Ангелов бъркаше в последния пас, а в 37-ата минута Велислав Василев пропусна да вкара втори гол. Ангелов откри с диагонален пас Василев, който с ефектна странична нужица стреля на сантиметри от напречната греда. В 43-ата минута Черно море още веднъж бе доста покрай втори гол в мача. Тугай Неждет излезе самичък против вратаря на Лудогорец и насочи топката около него, само че тя се отби в страничната греда и излезе в навън.

Веднага след подновяването на играта Лудогорец съумя да изравни. Николай Георгиев стреля от отдалеченост, само че вратарят на Черно море Иван Дичевски мазета в корнер. След осъществяването му обаче Петър Караангелов с глава направи 1:1. В 52-ата минута още веднъж неповторима опция се отвори пред нападателя на Черно море Денислав Ангелов. Той получи топката от влезлият на почивката Мартин Минчев, само че от към 7-8 метра фронтално против стража на разградчани стреля над вратата.

В 63-ата минута обаче шансът бе на страната на Черно море. Иван Дичевски излезе да боксира топката, само че тя попадна в краката на футболист на Лудогорец, който опита да я вкара в опразнената врата, само че състезател на “моряците ” мазета топката от голлинията, до края на срещата положения имаше и пред двете порти, само че по този начин и нов гол не падна.

Сребърните медали на “моряците ” връчи националния селекционер в тази възраст Ангел Стойков, а момчетата на Мартин Христов бяха със сълзи на очи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

Съставът на Черно море: Иван Дичевски, Златин Станков, Даниел Стоянов, Росен Стефанов, Дамян Дамянов, Кристиан Парашкевов (70-Светослав Николов), Павел Георгиев, Иван Иванов (60-Радослав Златев), Велислав Василев, Тугай Неджет (46- Мартин Минчев), Денислав Ангелов (85-Джан Хасан)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР