Отборът на Черно море се класира на 1/8-финалите на турнира

...
Отборът на Черно море се класира на 1/8-финалите на турнира
Коментари Харесай

Мехди Фенуш вкара на Арда в Кърджали и прати Черно море на 1/8-финал в турнира за Купата на България

Отборът на Черно море се класира на 1/8-финалите на шампионата за Купата на България след триумф с 1:0 против Арда в Кърджали. Единственият гол в мача осъществя Мехди Фенуш в 51-вата минута, а в 77-ата бе изпъден за втори жълт картон. Варненци бяха подкрепяни от 20-ина почитатели на “моряците ”, които не стопираха да дерат гърла през всичките 90 минути на мача.

Черно море започва срещата по-добре и още в 4-ата минута Георги Илиев се озова на стрелкова позиция, само че не съумя да откри задачата. Малко по-късно Панайотов опита удар от далечна отдалеченост, само че над вратата. В 37-ата минута Георги Илиев бе открит пред дъгата на наказателното поле от Жоржиньо, само че изстрелът му мина на сантиметри от напречната греда.

Варненци започнаха второто полувреме много по-убедително и още в 47-ата минута сътвориха 100% обстановка пред вратаря Иван Караджов. Жоржиньо проби отляво и стреля по диагонала, само че стражът на домакините мазета. Топката попадна в навлизащия на скорост Георги Божилов, който притискан от двама играчи на Арда съумя да стигне първи до кълбото, само че стреля над вратата. В 51-вата минута Мехди Фенуш подсети за себе си. Крилото проби мощно отляво, навърза двама бранители на Арда, финтира и вратаря, и вкара топката в опразнената врата за 1:0.

Само пет минути по-късно груба неточност в редиците на “моряците ” можеше да докара до гол за домакините. Георги Китанов излезе да чисти топката пред наказателното поле, където притича и Илиас Хасани, двамата не се схванаха и топката бе открадната от състезател на Арда. Той центрира в наказателното поле към задна греда, където Веско Марчев смъкна топката към Венци Христов, който от точката на дузпата не съумя да откри очертанията на вратата. В 77-ата Мехди Фенуш получи втори жълт картон за нарушаване в средата на терена и бе изпъден.

84-ата минута Зехиров центрира към Георги Божилов в наказателното поле, който стреля с глава, само че Караджов избави. 89-ата Мартин Минчев бе изведен от Георги Божилов самичък против вратаря, само че Караджов съумя да избави удара на младия нападател. В добавеното време Георги Илиев от центъра се опита да трансферира Иван Караджов и за малко ударът му не се получи.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Съставът на Черно море: Георги Китанов, Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Илиас Хасани, Кононго, Атанас Зехиров (93-Пламен Димов), Васил Панайотов (90-Емил Янчев), Георги Илиев, Мехди Фенуш, Жоржиньо (65-Мартин Минчев), Георги Божилов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР