Отборът на Челси се приближава все повече до двоен трансферен

...
Отборът на Челси се приближава все повече до двоен трансферен
Коментари Харесай

Челси е на крачка от двоен трансферен удар

Отборът на Челси се доближава от ден на ден до двоен трансферен удар. „ Сините “ са доста покрай привличането на дуото от Манчестър Сити - Рахийм Стърлинг и Нейтън Аке. Английският национал ще дойде на „ Стамфорд Бридж “ против 45 милиона паунда плюс 10 милиона паунда под формата на разнообразни бонуси, до момента в който Аке е покрай съглашение за персоналните си условия за своето завръщане в Лондон, написа „ The Guardian “.

Собствениците на Челси работят интензивно, с цел да подсилят тима на Томас Тухел преди началото на сезона. Вероятно сред 40 и 45 милиона паунда ще им бъдат задоволителни, с цел да вземат Аке, пет години откакто нидерландският централен бранител напусна „ сините “ в посока Борнемут. Сити, който купи Аке от „ черешките “ през 2019 година, не се чака да стопира нидерландецът да напусне „ Етихад “.

Тухел желае да вземе няколко нови бранители, откакто загуби Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер като свободни сътрудници, а подозрения има по отношение на бъдещето на капитана Сесар Аспиликуета. Германският стратег харесва качествата на Аке, защото може да играе на редица позиции в защита.

Челси няма да спре с подсилването си в отбраната, като лондончани се интересуват още от бранителя на Ювентус Матайс де Лихт, който обаче е пред трансфер в Байерн Мюнхен, Преснел Кимпембе от Пари Сен Жермен, Калиду Кулибали от Наполи и Жул Кунде от Севиля.

Chelsea close to agreeing terms with Aké as Manchester City seek £40m-plus
— The Guardian (@guardian)
Атаката е различен приоритет за Тухел. Челси към този момент контракти персоналните условия със Стърлинг тази седмица. Те са подготвени да трансфорат 27-годишния британски национал в най-скъпоплатения състезател в клуба. „ Сините “ му оферират петгодишен контракт на стойност малко над 300 хиляди паунда на седмица. Не се чака обаче британският национал да е подписал в точния момент своя договор, с цел да се причисли към тима, който пътува до Съединените щати за предсезонното си турне в събота.

Челси се надява да купи и Рафиня от Лийдс Юнайтед след Стърлинг. Те към този момент са договориха с йоркшиърци за прехвърлянето му на стойност от 55 милиона паунда, само че самият бразилец избира да се причисли към Барселона. „ Каталунците “ обаче, които имат финансови проблеми, към момента не са се договорили с Лийдс за трансферната сума.

Челси искаше да се възползва и от обстановката с новия контракт на Усман Дембеле. Французинът, който е свободен сътрудник, обаче се е съгласил да подпише нов договор с Барса, написаха медиите в Испания.

Едва ли Барселона, който се пробва да купи Роберт Левандовски от Байерн, може да си разреши както Дембеле, ката и Рафиня.

По-рано през седмицата притежателят на Челси Тод Боели отлетя за Испания за диалози с представителите на Барселона. „ Каталунците “ желаят да привлекат Аспиликуета и Маркос Алонсо от лондончани. Разбра се, че е имало диалог и за полузащитника Френки де Йонг. Манчестър Юнайтед е любимец за подписа на нидерландеца, само че Челси също се интересува от халфа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР