Отборът на Челси се наложи над Лутън Таун с 3:1

...
Отборът на Челси се наложи над Лутън Таун с 3:1
Коментари Харесай

Челси се справи с Лутън Таун

Отборът на Челси се наложи над Лутън Таун с 3:1 в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. С хеттрик на Тами Ейбрахам " сините " не престават напред в шампионата, където на 1/8-финал ги чака Барнзли. Джордан Кларк върна едно попадение за Лутън и макар че се показаха на ужасно равнище и на моменти бяха даже по-добри от домакините, " шапкарите " нямаха сили за повече.

Домакините имаха потребност от десетина минутки за първия си удар към вратата на Симон Слуга. Мейсън Маунт, който излезе с капитанската лента в срещата, шутира към вратата на Лутън, само че стражът мазета топката в корнер.

Секунди по-късно Тами Ейбрахам откри резултата. Главно настоящо лице в " синята " офанзива бе Тимо Вернер, който по прелестен метод подаде към Ейбрахам, а на собствен ред англичанинът изпрати топката в мрежата на Слуга. Останаха подозрения за редовността на гола, защото на терена имаше две топки, само че макар претенциите на гостите съдията подмина обстановката и голът бе зачетен.

В 17-ата минута още веднъж Ейбрахам бе под светлините на прожекторите, откакто засече положително центриране на Рийс Джеймс и с прелестен удар с глава осъществя за 2:0.

След към половин час игра Челси пропиля страховит късмет да усили задатъка си. На пропуща на " сините " Лутън отвърна с изненадващо попадение, пристигнало с първия му прецизен удар в мача. Кепа още веднъж показва слабата си форма и пусна привидно елементарен за избавяне удар. " Синята " отбрана също изигра своята роля, проспивайки офанзивата на съперника. Бранителите на Челси позволиха топката да доближи до Джордан Кларк, който, оставен безусловно самичък, с лекост прати кълбото в мрежата на Кепа.

Челси не се уплаши от инкасираното попадение и продължи да атакува, само че " сините " пропиляха опциите си за трети гол в границите на първата част. Дълбоко в добавеното време Лутън получи правото да извършва свободен удар. Дюсбъри-Хол центрира към близката греда, само че този път Кепа се намеси и улови.

В началото на втората част Мейсън Маунт получи подаване на границата на наказателното поле и стреля, само че топката мина на косъм над напречната греда.

Малко по-късно въодушевен Кепа се регистрира с блестяща интервенция. Рийс Джеймс позволи сериозна неточност, предоставяйки топката на съперника. Кълбото стигна до Хари Корник, който опита невъзмутим удар, само че този път испанският пазач извърши солидна интервенция и опази мрежата си от ново попадение.

В 70-ата минута Калъм Хъдсън-Одой се появи на терена за Челси и още с първото си допиране насочи изстрел към вратата на Слуга, само че ударът бе отвън очертанията на вратата. Влиянието на резервата над срещата бе явно. Секунди по-късно Ейбрахам опита да означи третото си попадение в мача, засичайки центрирането на Хъдсън-Одой, само че не откри задачата.

В последна сметка, секунди по-късно Ейбрахам оформи своя хеттрик след асистенция точно на Калъм. След двойно подаване с Били Гилмор, младокът пусна топката към Ейбрахам, който още веднъж даде глътка въздух на " сините ".

Пет минути преди последния съдийски сигнал Тимо Вернер можеше да реши всичко в срещата, откакто германецът си създаде собственоръчно дузпа и стреля от бялата точка. Ударът му обаче бе отразен от Слуга.

В последна сметка, последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 3:1 за Челси, който ще срещне Барнзли в идната фаза на шампионата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР