Отборът на Челси продължава да боксува, въпреки огромните вложения, които

...
Отборът на Челси продължава да боксува, въпреки огромните вложения, които
Коментари Харесай

Кризата в Челси продължава, въпреки милионите за трансфери

Отборът на Челси продължава да боксува, макар големите инвестиции, които бяха направени за укрепване на състава. Ръководството на лондонския клуб даде над 300 милиона евро за нови играчи, само че продължава с отрицателната серия.

Челси отстъпи в гостуването си на Борусия (Дортмунд) с 0:1 в първия осминафинал от Шампионската лига.

Така британският клуб записа четвърти следващ мач без победа във всички шампионати и завоюва едвам 3 от последните си 15 мача. След Нова година статистиката им е още по-отчайваща – взеха единствено 1 от 9 мача. Освен това „ сините “ позволяват гол в 9 от предходните си 10 мача.

Челси имаше своите шансове да открие през първата част, само че с пропуски се регистрира главно Жоао Феликс, като веднъж и гредата му попречи. В 17-ата минута с ВАР бе анулиран гол на Тиагор Силва след осъществяване на свободен удар. Видео прегледът сподели, че капитанът на Челси е играл с ръка съзнателно.

В воин за домакините се трансформира 21-годишният немски национал Карим Адейеми . Попадението му падна след почивката и след една от многото контраатаки на немския отбор.

В 63-ата минута Адейеми нахлу отляво, надбяга Енцо Фернандес и заобиколи вратаря Кепа Арисабалага, преди да вкара топката от ъгъла.

До края на срещата Челси имаше опция и да изравни, само че на вратата на Дортмунд ослепително се справяше Грегор Кобел . Най-чистото състояние бе в 77-ата минута, когато стражът мазета рисков удар на Калиду Кулибали.

Така Борусия (Дортмунд) продължи серията си от 8 мача, в които бележи най-малко 1 гол и е в серия от седем следващи победи във всички шампионати.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР