Отборът на Челси премина като на парад през Хъл Сити,

...
Отборът на Челси премина като на парад през Хъл Сити,
Коментари Харесай

Челси с лесен успех над Хъл за ФА Къп, Жиру с дебютен гол

Отборът на Челси мина като на церемониал през Хъл Сити, с цел да се класира за четвъртфиналите на шампионата за купата на Футболната асоциация в Англия. Тимът на Антонио Конте не остави никакво подозрение в превъзходството си на отбора от Чемпиъншип и се наложи с безапелационното 4:0 в Лондон. Дебютен гол за „ сините “ вкара и новото попълнение Оливие Жиру.

Мачът на „ Стамфорд бридж “ стартира по допустимо най-хубавия метод за домакините. Те имаха потребност от единствено две минути, с цел да открият резултата и да наклонят още по-сериозно везните в своя изгода.

След наивна неточност в центъра на терена от страна на гостите, играчите на Челси лишиха топката и проведоха контраофанзива. Оливие Жиру отклони към Уилиан, който напредна, пробяга двайсетина метра и откакто преодоля защитник на „ тигрите “, стреля извънредно технично в горния десен ъгъл за 1:0.

Голът на бразилеца означаваше, че той е бил забъркан в цели 13 гола в последните си 14 мача, в които е започвал като титуляр за „ сините “ във всички надпревари. Уилиан има осем попадения и пет асистенции.

В 13-ата минута домакините бяха доста покрай нов гол, само че Жиру пропусна брилянтен късмет. Французинът бе изведен чудесно от Сеск Фабрегас, който копна топката над защитата на гостите, на ударът на Жиру от въздуха профуча над напречната греда.

Средата на първата част се оказа решаваща за крайния излаз от мача. В рамките на пет минути – от 27-ата до 32-ата, Челси осъществя нови два гола, с които дефинитивно пречупи упоритостите на гостите.

Първо Педро Родригес вкара, останал самичък против вратаря след прелестна асистенция на Сеск Фабрегас. Малко по-късно Уилиан пък вкара втория си гол в срещата, правейки преднината за домакините класическа. Бразилецът се разписа с нов отдалечен удар.

Три минути преди почивката пристигна време и Оливие Жиру да осъществя дебютния си гол със „ синята “ фланелка. След офанзива отляво, друго ново попълнение на лондончани Емерсон Палмиери проби и пусна пас към Жиру, който с сложен удар съумя да прокара топката сред краката на защитник и тези на вратаря Дейвид Маршал.

През второто полувреме домакините очевидно понижиха оборотите, което даде опция на Хъл Сити да нападна по-често вратата на Вили Кабайеро. В 51-ата минута „ тигрите “ стигнаха до дузпа, която обаче бе пропиляна от Дейвид Мейлер. Ударът на бранителя бе отразен от стража на „ сините “.

В 62-ата минута формален дебют за „ сините “ направи 20-годишния американец Кайл Скот.

До края на мача Челси контролираше събитията на терена, а две преди последния съдийски сигнал Уилиан пропусна отлична опция да осъществя своя първи хеттрик с фланелката на „ сините “. Бразилецът нямаше шанс и стреля в гредата от отлична позиция.

В другия мач от днешната стратегия на ФА Къп, Лестър също стигна до успеха над Шефийлд Юнайтед и откри място в шестия кръг на конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР