Отборът на Челси постигна разгромна с 7:1 срещу четвъртодивизионният Гримзби

...
Отборът на Челси постигна разгромна с 7:1 срещу четвъртодивизионният Гримзби
Коментари Харесай

Челси изнесе лекция с юношите, Лампард с първа домакинска победа

Отборът на Челси реализира разгромна с 7:1 против четвъртодивизионният Гримзби Таун в дуел от третия кръг на Купата на Лигата в Англия. Попаденията за "сините означиха Рос Баркли, Мичи Бачуай (два пъти), Педро, Курт Зума. Рийс Джеймс и Калъм Хъдсън-Одой. Почетното попадение за състава на гостите беше маркирано от Мат Грийн.

Челси стартира стихийно дуела. Още в 4-та минута "сините " поведоха. Педро и Рос Баркли размениха двойно подаване пред наказателното поле на Гримзби, след което последният напредна с топката с дрибъл и разтреля вратаря на гостите за 1:0.

Само 2 минути по-късно резултатът към този момент беше подсилен. Младокът Рийс Джеймс сервира ужасно центритране за Мичи Бачуай, който овладя невъзмутимо и приключи за 2:0.

В 19-та минута обаче въпреки всичко последва реакция и от нискоразредния отбор на Гримзби. След осъществяване на навън топката беше отклонена от Джеймс Хансон, който откри Мат Грийн, чийто топовен изстрел не остави никакви шансове за безпомощния Уили Кабайеро.

В края на първата част задатъкът на Челси още веднъж доближи две попадения. В 43-та минута беше отсъдена дузпа в интерес на домакините, а зад топката застана опитният Педро, който не сбърка от 11 метра, с цел да направи резултата 3:1.

В началото на втората част резултатът стартира да придобива разгромни размери. В 56-та минута, след ново чудесно центриране на Рийс Джеймс, най-съобразителен се оказа Курт Зума, който заби топката зад стража Джеймс Маккиоун за четвърти път.

В края на мача нещата за състава на Гримзби снабдиха още по-злокобен тип. В рамките на единствено 7 минути играчите на Франк Лампард съумяха да отбележат нови цели 3 попадение. Първо в 82та минута прецизен беше младокът Рийс Джеймс след превъзходен удар от към 20 метра.

Само 4 минути по-късно беше ред още веднъж на Мичи Бачуай. След извънредно добре направена многоходова композиция Кристиян Пулишич даде финалното подаване на белгийският стрелец, койтто не сбърка за 6:1.

В 89-та минута пристигна и финалният гвоздей в ковчега на Гримзби. Бачуай този път беше в ролята на помощник, като той откри завръщащият се след травма Калъм Хъдсън-Одой, който заби топката за седми и финален път във вратата на Гримзби за крайното 7:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР