Отборът на Челси победи с 3:2 Норич в голов трилър

...
Отборът на Челси победи с 3:2 Норич в голов трилър
Коментари Харесай

Лампард изстрада своята първа победа, нападател герой за Челси

Отборът на Челси победи с 3:2 Норич в голов трилър при гостуването на стадион „ Керъл Роуд “ в дуел от третия кръг на Висшата лига. Головете за „ сините “ бяха маркирани от Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам, надлежно в 3-та, 17-та и 68-та минута. За домакините от Норич головете бяха маркирани от Тод Кантуел в 6-та и Тему Пуки в 31-ва минута.

Това беше и дебютна победа за Франк Лампард като управител на Челси през актуалната акция. Норич, от своя страна, позволиха втора загуба, след тази при гостуването на Ливърпул в първия кръг от сезон 2019/2020.

Срещата стартира във френетично движение, като първият удар беше нанесен от гостите. В 3-та минута беше прецизен Тами Ейбрахам, откакто беше открит на задната греда от центрирането на Сезар Аспиликуета. Английският нападател съумя с акуратен удар в долния ляв удар на стража на „ канарчетата “ Тим Крул да направи резултата 1:0 за Челси.

Отговорът на домакините обаче беше мълниеносен. В 6-та минута, след многоходова композиция по левия фланг, Тему Пуки центрира чудесно за Тод Кантуел на близката греда, който наказа Кепа Арисабалага за 1:1.

Челси обаче продължи да е по-настоятелният и акуратен състав. Това даде своя резултата в 17-та минута, когато Мейсън Маунт означи за 2:1. Той получи извеждащ пас от Кристиян Пулишич и с прекрасен финт младия англичанин преодоля бранител на "канарчетата ", преди да накаже Тим Крул за повторно.

Това обаче по никакъв начин не смути състава на домакините, воден от треньора Даниел Фарке. Хубавите комбинации сред 4-та нападатели на Норич създаваше проблеми за защитата на състава на Лампард. В 31-та минута, след поредна многоходова офанзива нападателят Тему Пуки беше изведен зад тила на отбраната на "сините " от аржентинския си съотборник Емилияно Буендия. Пуки напредна и от дребен ъгъл не сгреши против Кепа Арисабалага, с цел да направи резултата 2:2 на почивката.

Втората част на дуела беше надалеч по-спокойна, като хората на Лампард взеха надзор върху коженото кълбо, в търсене на повече непоклатимост в офанзивите си. Това докара до голям брой удари към вратата на Тим Крул, от които обаче никой не заплаши уверено вратата на „ канарчетата “.

Това беше реалност до 68-та минута. След бърза контраофанзива на „ сините “ Матео Ковачич откри Тами Ейбрахам, който овладя топката, преодоля поредно двамата централни бранители Грант Ханли и Бен Годфри и пласира превъзходен удар в долния ляв ъгъл на Крул, с което оформи и крайния резултат.

Норич се опита да изравни резултата за трети път в дуела, само че по този начин и не съумя да провежда логичен напън пред вратата на Кепа. Единственото съществено състояние пристигна в 72-та минута. След центриране на Емилиано Буендия топката беше засечена от бранителя Бен Годфри, само че топката рикошира от горната греда на вратата на „ сините “.

По този метод Челси събра актив от 4 точки след 3 кръга и краткотрайно най-малко заема 10-то място в класирането. Норич, от своя страна, остана с актив от 3 пункта и заема 13-та позиция преди изиграването на другите дуел от този уикенд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР