Отборът на Челси победи с 2:0 Кристъл палас в домакински

...
Отборът на Челси победи с 2:0 Кристъл палас в домакински
Коментари Харесай

Най-младият отбор в историята на ВЛ продължава победния си полет

Отборът на Челси победи с 2:0 Кристъл палас в домашен конфликт от 12-ия кръг на Висшата лига. Лондончани откриха резултата в 52-ата минута посредством Тами Ейбрахам, който вкара десетото си попадение в шампионата от началото на сезона. В 79-ата крайния резултат оформи Кристиан Пулишич, който пък откри головата си сметка на "Стамфорд Бридж ".

Челси стартира дуела нападателно и имаше съществено преимущество в първите минути.

В 12-ата минута Кристиан Пулишич получи точно подаване в наказателното поле и стреля неотложно. Американецът запрати топката към долния ляв ъгъл, само че Гуаита показва уменията си и предотврати ранно попадение с брилянтно избавяне.

Малко по-късно Вилиан също се регистрира с добра опция, откакто изстреля топката от свободен удар на приблизително разстояние, само че кълбото мина тъкмо до дясната греда.

До края на първата част темпото се успокои, само че преимуществото на "сините " се резервира. Лондончани владееха топката и правеха опити да открият резултата, само че Палас успяваше да обезврежда офанзивите им.

В самия завършек на първата част Вилиан бе доста покрай почетно попадение, само че някогашният футболист на "сините " Гари Кейхил се намеси уверено.

След почивката обстановката бе непроменена и Челси откри в 52-ата минута посредством Тами Ейбрахам. Младокът си взаимодейства прелестно с Вилиан, озова се самичък против вратаря и изпрати топката в долния десен ъгъл.

Останаха подозрения за засада сега на подаването, по тази причина реферът на срещата Майкъл Дийн реши да ревизира обстановката благодарение на ВАР. След инспекцията, съдията зачете попадението, което е №10 за младока във Висшата лига до момента.

Седем минути по-късно Гуаита направи брилянтно избавяне. Кристиан Пулишич се промъкна с лекост през отбраната на "орлите " и насочи изстрел от границата на наказателното поле. Опитът му летеше под напречната греда, само че беше отразен от испанския пазач.

В 67-ата още веднъж Пулишич овладя точно подаване и шутира от добра отдалеченост, само че топката мина на сантиметри от напречната греда.

В 70-а минута гостите имаха късмет за изравнително попадени, само че Джеймс Томкинс пропиля опцията. Футболистът засече центриране от свободния удар и стреля с глава, само че на сантиметри настрана от лявата греда.

В 78-ата Емерсон извърши добра самостоятелна демонстрация, само че тя не приключи с нищо, откакто ударът му бе блокиран от неприятелски бранител.

Минута по-късно Кристиан Пулишич удвои задатъка на "сините ". Американският национал стигна до отбита топка в дребното наказателно поле и стреля с глава, с цел да изпрати кълбото в мрежата на Гуаита.

В последните минути Кепа Арисабалага се намеси решаващо, откакто направи брилянтно избавяне. Джеймс МакКарти получи необикновен пас по земя, който разсече "синята " отбрана, и от границата на наказателното поле шутира към вратата, само че Кепа внимаваше.

След шестата си поредна победа в шампионата тимът на Челси излезе втори във краткотрайното класиране с актив от 26 точки. Кристъл Палас е девети с 15 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР