Отборът на Челси победи Арсенал с 2:1 като гост в

...
Отборът на Челси победи Арсенал с 2:1 като гост в
Коментари Харесай

Челси сломи Арсенал с късен обрат на “Емирейтс”

Отборът на Челси победи Арсенал с 2:1 като посетител в лондонското дерби от 20-ия кръг на Висшата лига. На стадион “Емирейтс ” възпитаниците на Франк Лампард изоставаха през съвсем целия мач, само че съумяха да стигнат до скъпи три точки, с помощта на два късни гола.

“Артилеристите ”, водени от новия си ментор Микел Артета, започнаха дуела със самочувствие и натискът им даде резултат още в 13-та минута, когато след центриране от корнер Калъм Чембърс отклони топката с глава и Пиер-Емерик Обамеянг безпроблемно вкара от няколко метра разстояние, оставен изцяло непокрит. Домакините продължиха с положителната игра и няколко минути по-късно Александър Лаказет пропусна добра опция да повиши на 2:0, само че последователно “сините ” изравниха играта и започнаха да търсят изравнителен гол.

След почивката гостите имаха териториален превес, само че мъчно стигаха до чисти голови положения. Ключовият миг в срещата пристигна в 83-та минута, когато след центриране от фал на Мейсън Маунт, вратарят на Арсенал Бернд Лено позволи груба неточност и увисна, което разреши на Жоржиньо да се разпише на празна врата отблизо разстояние, само че единствено няколко минути преди този момент италианският национал можеше да получи втори жълт картон за тактическо нарушаване в центъра на терена. Играчите на Челси се възползваха от объркването в редиците на противника и четири минути по-късно стигнаха до цялостен поврат, откакто Тами Ейбрахам и Уилиан организираха образцова контраофанзива, която младият нападател на “сините ” приключи с изстрел сред краката на Лено.

До края на мача не паднаха повече голове и Челси стигна до скъп триумф в борбата за топ 4, като към този момент има преднина от четири точки през петия Манчестър Юнайтед, до момента в който Арсенал заема 12-та позиция в класирането с актив от 24 точки, а Артета продължава да търси първата си победа отпред на “артилеристите ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР