Отборът на Чардафон (Габрово) ще бъде домакин на финалната фаза

...
Отборът на Чардафон (Габрово) ще бъде домакин на финалната фаза
Коментари Харесай

Чардафон ще бъде домакин на финалната четворка в турнира за Купата на България по хандбал

Отборът на Чардафон (Габрово) ще бъде хазаин на финалната фаза в шампионата за Купата на България по хандбал при мъжете. Габровският клуб кандидатства да одобри финалната четворка и беше утвърден от спортно-техническата комисия на БФХандбал. Така полуфиналните и двете финални срещи от шампионата ще се проведат в спортна зала " Орловец " в уикенда 14-15 март.

Отборите, които ще спорят за трофея, към този момент са известни. До тази фаза доближиха актуалният притежател на Купата и първенец на България Локомотив (Варна), НСА, Пирин 64 (Гоце Делчев) и домакините от Чардафон (Габрово).

Воденият от Христо Данаилов габровски състав записа две победи по пътя си към заключителната фаза на шампионата - на старта отстрани в здрав мач вицешампиона Добруджа (26:20), а на 1/4-финалите в профил хасковския АСТИ-91 (30:20). В борба за първо присъединяване във финала на шампионата Чардафон ще срещне състава на НСА. Другият полуфинал е сред Локомотив (Варна) и Пирин 64 (Гоце Делчев). Двата мача са в събота (14 март), а в неделя (15 март) са срещите на 3/4-о и 1/2-о място.

При дамите хазаин на финалната четворка в шампионата за Купата на България ще бъде Шумен 98. Двубоите ще се играят в " Арена Шумен на 29 февруари и 1 март (събота и неделя). Защитаващият трофея си от 2019-а отбор на Бъки (Габрово) ще срещне в единия полуфинал състава на Свиленград, а в другия домакините от Шумен 98 ще спорят с отбора на Етър 64 (Велико Търново).

sport-gabrovo.com

Снимка: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР