Отборът на Брайтън сложи край на своята поредица от 735

...
Отборът на Брайтън сложи край на своята поредица от 735
Коментари Харесай

Брайтън намери буренясалия път към гола, надеждата я има

Отборът на Брайтън постави завършек на своята поредност от 735 минути без маркиран гол във всички шампионати. В извънреден като значимост дуел от 36-ия кръг на Висшата лига „ чайките” се добраха до 1:1 против гостуващия Нюкасъл и два кръга преди края имат задатък от 4 точки пред Кардиф Сити, който е първият под чертата.

Тимът на Крис Хютън беше записал 6 загуби и 1 реми в последните си 7 публични срещи, което възроди възможностите на уелсците да се спасят (в този интервал Кардиф реализира победа над „ чайките” с 2:0). Сега футболистите, които и през предишния сезон пофлиртуваха с изпадането, имат скъп задатък преди заключителния стадий, в който ще се дефинира и последният изпадащ в Чемпиъншип (след Фулъм и Хъдърсфийлд).

Първото полувреме на „ Амекс Стейдиъм” несъмнено не стопли сърцата на домакинските почитатели. Те видяха по какъв начин техните любимци изпитваха големи компликации в организирането на офанзивите, а съперникът владееше самодейността и търпеливо чакаше своя момент.

Той пристигна в 18-ата минута, когато Саломон Рондон с гърди смъкна топката за Айосе Перес в наказателното поле. Получилият контузия мигове по-рано нападател без никакъв проблем осъществя с извънредно красиво воле право в горния ляв ъгъл – 1:0. Така 25-годишният испанец затвърди убийствената си форма, като за първи път в своята кариера съумя да доближи 11 гола през сезон във Висшата лига.

Малко по-късно обаче – в 33-ата минута – Перес въпреки всичко беше сменен, тъй като болките му станаха прекомерно съществени. Рокадата повлия върху представянето на Нюкасъл, до момента в който Брайтън либералистичен завърши полувремето без нито един насочен удар – нито в очертанията на вратата, нито отвън тях.

Очевидно на полувремето мениджърът на „ чайките” Крис Хютън съумя да стимулира момчетата си за освен това, до момента в който Нюкасъл се ориентира върху това да брани преднината си. „ Чайките” не съумяха да стигнат до чак толкоз доста голови благоприятни условия, само че въпреки всичко се възползваха от тях. В 61-ата минута централният защитник Шейн Дъфи пропусна да означи след центриране от корнер, като неговият изстрел с глава мина в навън около левия дирек.

Изравняването стана факт в 75-ата минута, прибавяйки следващ гол в мрежата на „ свраките” във финалния четвърт час на мачовете им. Бруно Салтор пое топката отдясно и насочи чудесно центриране към далечната греда. Там Глен Мъри се пребори за високата топка и я отклони на пътя на Паскал Грос. Германецът на собствен ред с глава нанесе изстрел около Мартин Дубравка, който се опита да го изпревари за топката – 1:1.

В добавеното време на срещата Брайтън можеше да стигне до цялостен поврат, в случай че Мъри не беше направил нехарактерен за себе си пропуск. 35-годишният англичанин получи късмет да стреля с глава на не повече от 2-3 метра пред голлинията и по някакъв метод изпрати топката над гредата.

Така или другояче, Брайтън дръпна с точка пред Кардиф след съботните мачове, защото уелсците изгубиха с 0:1 от към този момент изпадналия Фулъм. Брайтън има 35 точки на 17-ата позиция, до момента в който Кардиф е с 31. В идващия кръг "чайките " гостуват на Арсенал, който се бори за място в топ 4 и ще преследва наложителна победа. Кардиф от своя страна приема Кристъл Палас, до момента в който Нюкасъл чака Ливърпул на своя "Сейнт Джеймсис Парк ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР