Отборът на Ботев Враца посреща Славия в двубой от 19-и

...
Отборът на Ботев Враца посреща Славия в двубой от 19-и
Коментари Харесай

Славия ще атакува Топ 6 срещу аутсайдер

Отборът на Ботев Враца посреща Славия в дуел от 19-и кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев " е по-късно през днешния ден от 12 часа, а врачани се надяват да внесат свежа глътка в неприятното си показване през сезона.

Срещата можете да наблюдавате по NOVA SPORT и в развиване по GONG.BG.

През седмицата и двата тима изиграха своите дуели от 1//8-финалите за Купата на България. Столичани бяха отстранени от шампионата след проваляне от Ботев Пловдив, а врачани не престават напред откакто се оправиха с Кариана Ерден. Това бе и първи триумф на Антони Здравков отпред на тима от Враца.

Домакините излизат да се борят против негативната си статистика, която сочи, че са позволили 14 гола в последните си 5 мача в шампионата. Новините в "белия " лагер са, че Славчо Шоколаров се завръща в тима след наказването, което изтърпя. Столичани пък са записали единствено една победа в последните си 5 срещи във всички шампионати.

Славия е на позиция, от която умерено може да нападна Топ 6 и да остане там през зимната пауза на шампионата. „ Белите” са на 7-о място с 26 точки, колкото има и Арда на 6-ата позиция. Домакините от Враца към момента са на нежеланото 13-о място с едвам 13 точки.

Даниел Гаджев от Ботев Враца е пред своя 150-и мач в елита. Дебютът му бе за Беласица на 25 март 2006 година при домакинската победа на петричани с 4:0 над Берое.

Двама играчи в Славия са пред своите стотни мачове в efbet Лига. Това са Цветелин Чунчуков и Георги Йомов.

Любопитното е, че Славия - завоюва цели 4 точки повече при своите гостувания, в сравнение с вкъщи – 15 против 11 в идентичен брой срещи – по 9, единствената загуба в провинцията бе на 17 юли на „ Лаута” – 2:3 против Локо Пд, като в идващите си 6 излизания отвън София стигна до 3 равенства, последвани от 3 победи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР