Отборът на Ботев Пловдив записа втора поредна победа в контролите

...
Отборът на Ботев Пловдив записа втора поредна победа в контролите
Коментари Харесай

Ботев надделя над Етър, Зингаревич гледа от трибуните

Отборът на Ботев Пловдив записа втора поредна победа в контролите по време на зимната си пауза. След разгрома със 7:0 над Гигант Съединение, през днешния ден „ канарчетата” се постановиха с 2:1 над елитния Етър, съобщи Гонг.

Мачът се игра на клубната база в Коматево пред погледа на новия мощен човек в отбора Антон Зингаревич. В комплекса бе и звездата на отбора Тодор Неделев, който продължава своето възобновяване след интервенция на коляното.

Головете за триумфа бяха дело на Славчо Шоколаров, който в края на срещата имаше опция да оформи своя хеттрик от дузпа, само че ударът му бе избавен. За великотърновци прецизен бе Даниел Младенов.

Срещата в Коматево стартира двуостро и още в първия четвърт час на дуела двата отбора съумяха да си разменят по едно попадение. Резултатът бе открит от домакините посредством Славчо Шоколаров в 6-ата минута. Футболистите на Етър сгрешиха при изнасянето на токата, Шоколаров получи отдясно и проби добре финтира защитник на гостите и с удар в далечния ъгъл не остави шансове на Христо Иванов.

Възпитаниците на Александър Томаш обаче дадоха отговор бързо. Още в 13-ата минута те съумяха да изравнят резултата след недоразумение в защитата на домакините. След центриране от фаул, никой в жълто не съумя да играе с топката и тя бе засечена с глава от футболист на великотърновци за 1:1.

Малко след изравнителния гол домакините трябваше да създадат насилствена промяна в състава си, откакто травма получи Виктор Генев. На негово място в игра се появи Атанас Чернев.

Последваха две положителни благоприятни условия за „ жълто-черните”. Първо Иван Василев се озова на добра позиция след центриране отдясно, само че изстрелът му бе уловен от Христо Иванов. Малко по-късно Бисер Бонев също имаше своя късмет, само че мощният му удар не попадна в задачата.

На почивката домакините направиха вратарска промяна, като в игра се появи Георги Аргилашки. Само три минути след подновяването на играта той трябваше да прави уверено избавяне след добра офанзива на великотърновци.

Ботев отговори с добра офанзива и удар на Атанас Илиев. Изстрелът му обаче бе блокиран от бранител на Етър, а по-късно вратарят на гостите улови.

Домакините съумяха още един път да излязат напред в резултата, а голът още веднъж бе дело на Славчо Шоколаров. Този път той стреля технично от фаул и изненада стража на гостите в 71-ата минута.

Пет минути преди края на срещата Ботев Пловдив стигна до дузпа, откакто Маламов бе съборен в пеналта. Зад топката застана Славчо Шоколаров, който имаше опция да оформи своя хеттрик, само че ударът му бе избавен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР