Отборът на Ботев Пловдив ще открие българското участие в Лигата

...
Отборът на Ботев Пловдив ще открие българското участие в Лигата
Коментари Харесай

Ботев Пд ще открие българското участие в Лигата на конференциите

Отборът на Ботев Пловдив ще открие българското присъединяване в Лигата на конференциите през сегашния сезон. " Жълто-черните " посрещат кипърския АПОЕЛ Никозия на Националния стадион " Васил Левски “ през днешния ден.

Мачът е от 20.00 часа. Ден по-късно (в четвъртък) своите първи срещи ще изиграят и столичните грандове Левски и ЦСКА.

Пловдивчани не стартира добре сезона в българското състезание. Те записаха две провали, 0:1 вкъщи от Хебър и 2:3 при визитата си на Ботев Враца. В известна степен това се дължеше и на лимитираните варианти пред наставника Азрудин Валентич. Сега част от тежката артилерия се завръща в игра.

Тимът на гостите малко поизгуби от своя искра напоследък и това си проличава на интернационалната сцена. А на Националния стадион " Васил Левски " Ботев ще е доста стимулиран за това свое евроучастие.

" Не се опасяваме. Излизаме да играем против тим с обичаи. Доста по-сериозни отбори са падали. Футбол е, не се опасяваме. Трябва да подходим мъдро. Мачовете са два. Имаме почитание към тях, само че е значимо да им покажем, че сме добър тим. Трябва да се представим достойно”, разгласи капитанът на Ботев Пловдив Виктор Генев на конференция преди утрешния мач.

В отбора се завръщат имена като Брахими, Рабей и Супрайен, а мощният дебют на стрелеца Марио Секулич беше мощна поръчка за титулярно място и в този двубой. Ботев е мощен хазаин, а на стадиона няма да липсва поддръжка, без значение че мачът не е в Пловдив.

„ Това ще е моят треньорски дебют в европейските шампионати. Като футболист съм играл. Мачът е мач, без значение от ранга на надпреварата. Готвим се като за всеки един дуел напрежението е едно и също “, разгласи треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич.

Реваншът с АПОЕЛ е на 28 юли. При състояние, че Ботев отстрани кипърците, " жълто-черните " ще се изправят против Осиек или казахстанския Петропавлоск.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР