Отборът на Ботев (Пловдив) се класира за 1/8-финалите в турнира

...
Отборът на Ботев (Пловдив) се класира за 1/8-финалите в турнира
Коментари Харесай

Ботев е на 1/8-финал за Купата на България

Отборът на Ботев (Пловдив) се класира за 1/8-финалите в шампионата за Купата на България. " Канарчетата " разрушиха с 4:0 като посетители Оборище (Панагюрище). Два гола на " Орчо челник " вкара Салиф Сисе, а през първата част се разписаха Димитър Тонев и Атанас Илиев.

Срещата стартира доста мощно за Ботев. В началото на срещата рисков шут на Неделев бе отразен от Уго Гумиеро. Малко по-късно Атанас Илиев стреля с глава, само че топката срещна горната греда.

В 8-ата минута Илиев изведе Димитър Тонев зад отбраната на домакините и младокът вкара за 0:1. В 14-ата минута вратарят на Оборище отрази рисков удар от директен свободен удар на Неделев.

В 25-ата минута мощен удар на Атанас Илиев с левия крайник беше избит от стража Гумиеро, след което топката се отби в горната греда. Три минути по-късно Илиев въпреки всичко се разписа, откакто засече с глава центриране на Неделев.

В 53-ата минута Васил Тачев пропусна най-хубавата опция за гол пред своя тим. Ударът му мина над вратата.

В 58-ата минута Атанас Илиев пласира удар тъкмо под горната греда, който Гумиеро съумя да избие в корнер. В ответната офанзива гредата оказа помощ на " канарчетата " след неприятно изчистване на Маркиньос, който за малко щеше да си означи автогол.

В 70-ата минута гостите стигнаха до трети гол. Резервата Салиф Сисе засече чудесно подаване на Тонев и от близко се разписа.

Осем минути по-късно Сисе вкара втория си гол в срещата след подаване на Цикарски.

В останалите дуели, изиграни през днешния ден, Ботев (Враца) в профил Надежда (Доброславци) след победа с 2:0 като посетител, Черноморец Балчик победи Септември София с 1:0 и се класира на 1/8-финалите за Купата, а Етър като посетител победи с 4:2 на дузпи тима на Созопол и по този метод се класира на 1/8-финалите за Купата на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР