Отборът на Ботев Пловдив е вторият финалист за Купата на

...
Отборът на Ботев Пловдив е вторият финалист за Купата на
Коментари Харесай

Зрелище на Армията определи: Ботев Пловдив - Локо Пловдив на финал за Купата

Отборът на Ботев Пловдив е вторият финалист за Купата на България. " Канарчетата " стигнаха до 3:3 при гостуването си на ЦСКА на " Българска войска " и след победа с 3:2 на " Коматево " преди седмица, си подпечатаха билетите за финала на 15 май.
През първата част момчетата на Николай Киров изцяло направляваха протичащото се на терена в " Борисовата градина ". Тодор Неделев даде задатък на гостите с неповторимо воле от над 25 метра, а по-късно и капитанът Лъчезар Балтанов се разписа, с цел да удвои задатъка на своя отбор.
Втората част стартира чудесно за домакините. Али Соу понижи за 1:2 преди Филип Филипов да бъде изпъден за втори жълт картон. Чрез Евандро момчетата на Любослав Пенев изравниха, а заключителните 10` бяха същинско шоу за неутралните почитатели. Първо Антонио Вутов пресилено бе изпъден с пряк червен картон, а по-късно последва и много противоречива дузпа за ЦСКА, която Сол вкара за 3:2. Само няколко минути по-късно обаче Димитров засече центриране от корнер във вратата на Черниаускас и класира пловдивския отбор на край.
Във финала на 15 май ще можем да се насладим на пловдивско дерби. След като през днешния ден място там откри Ботев, през вчерашния ден това направи Локомотив Пловдив, който изхвърли Септември с общ резултат 4:0.
Първата добра опция в мача пристигна след 13` игра и бе в интерес на ЦСКА. Тиаго центрира от свободен удар, а Жоржиньо бе оставен непокрит от отбраната на Ботев Пловдив. Последният съумя да отклони кълбото, само че не в очертанията на вратата.
Въпреки по-силната игра на домакините, Ботев бе отборът, който откри резултата. Витаутас Черниаускас опита да избие топка в наказателното си поле, само че тя попадна на крайници на Тодор Неделев. 8-цата на " канарчетата " не се замисли и от воле изстреля топката, като направи беззащитен стражът на домакините!
Играта обаче продължи да се развива пред вратата на Кайзер, само че още веднъж се стигна до гол във вратата на ЦСКА. Тодор Неделев изведе Шопов по крилото, който сви към точката за дузпата. На вярното място бе капитанът Лъчезар Балтанов, който с добре обмислен удар удвои.
Втората част стартира чудесно за момчетата на Любослав Пенев и след 4` игра те съумяха да понижат резултата. Тиаго нанесе тежък удар, който Кайзер парира, само че Али Соу стигна до топката и я вкара в мрежата на гостите - 1:2.
Добрите вести за " алените " през втората част продължиа. В 52` Филип Филипов спря обещаващ рейд на Енрике и за нарушаването си получи втори жълт картон, с което остави съотборника си с човек по-малко на терена.
Очаквано " алените " постановиха напън, само че до 70` имаха единствено едно състояние. Енрике опита удар след пас на Тиаго, само че топката мина в страни от задачата.
15` преди края отбраната пред Кайзер се пропука. Пинто бе изведен в половината на " канарчетата ", като комбинира с появилия се като запаса Евандро, който с обмислен удар по диагонала преодоля стража на гостите - 2:2.
10` преди края на срещата Кайзер се трансформира в воин за Ботев. Полякът първо мазета в корнер след удар с глава на Али Соу, а по-късно се намеси и при удар със задна ножица на Евандро при последвалия корнер.
5` преди края на срещата на " Българска войска " настана същински хаус. Първо Антонио Вутов бе изпъден пресилено с пряк червен картон, а минута по-късно домакините получиха много противоречива дузпа за нарушаване на Ничев против Енрике. Али Соу пък бе прецизен от бялата точка и направи обрата цялостен - 3:2.
С 9 индивида на терена момчетата на Николай Киров стигнаха до трети гол. При центриране от корнер Димитров бе изтърван от отбраната в алено и юношата на отбора от Ботев с глава се разписа за 3:3.
Преди мача
Тимът на ЦСКА продължава да се бори за два трофея през тази година. Момчетата на Любослав Пенев са както на 1/2-финал в шампионата за Купата на България, по този начин и в разногласието за купата в Първа лига.
Днес " алените " ще изиграят срещата-реванш с Ботев Пловдив . Преди седмица " канарчетата " се постановиха вкъщи с 3:2, като през днешния ден ще би трябвало да пазят задатъка си посред " Борисовата градина ".
Във финала на 15 май спечелилият от днешната двойка ще се изправи против Локомотив Пловдив. Вчера " смърфовете " приключиха 0:0 в София против Септември и след триумф с 4:0 в първата среща, си подсигуряваха присъединяване в разногласието за трофея.
СЪСТАВИ:
ЦСКА : 30. Черниаускас, 19. Турицов, 24. Томаш, 26. Антов, 16. Бикел, 15. Малинов, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 22. Соу
Ботев Пловдив : 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 5. Димитров, 24. Марин, 6. Ничев, 66. Кардосо, 16. Шопов, 17. Балтанов, 8. Неделев, 39. Вутов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР