Отборът на Ботев (Гълъбово) е изпратил писмо вчера до БФС,

...
Отборът на Ботев (Гълъбово) е изпратил писмо вчера до БФС,
Коментари Харесай

Ето кои са четирите изпадащи от Втора лига, пети отбор се отказва доброволно

Отборът на Ботев (Гълъбово) е изпратил писмо през вчерашния ден до БФС, че се отхвърля от присъединяване във Втора лига за идващия сезон. Тимът имаше съществени финансови проблеми и очевидно не е съумял да ги преодолее, което отваря едно място във Втора лига за новия сезон. Отделно изпадат по състезателен път последните четири в класирането Спартак (Варна), Спартак (Плевен), отказалите се Поморие и Верея (Стара Загора).

Лицензирането е приоритет на Лицензионната комисия, която е самостоятелен орган към БФС. Други тимове, които да се отхвърлят за идващия сезон за момента няма нито от Първа, нито от Втора лига, сподели Атанас Фурнаджиев, който по-късно беше запитан дали е наясно какви са проблемите на ПФК Левски (София) и дали е заплашен лицензът на клуба.

" Ако има потребност от смяна в изискванията, в случай че има потребност от удължение на периода или намаляване на критериите за лицензиране, ще получим искане от тази комисия. За момента такова нещо няма. Искам да кажа, че освен Левски, а още доста тимове са в тежко състояние и имат терзания за лиценза си.
" Притеснява ни днешната обстановка, която е доста по-тежка от предходните две рецесии в страната: през 1995/1996, когато имаше хиперинфлация, и финансовата рецесия от 2007/2008. Такова тежко състояние не е имало. Според мен Левски няма да банкрутира, само че сме обезпокоени, сподели още Фурнаджиев.

След това той приказва и за опцията БФС да се възползва от мярката 60/40, която страната вкара. Централата кандидатства и си оказа помощ за заплати на свои чиновници.

" Тази мярка е за всички. Така че, който е могъл и е законно, се е възползвал, сподели Фурнаджиев. Мярката беше въведена след експлоадирането на пандемията от ковид и трябваше да подкрепи стопанската система.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР