Отборът на Бостън Селтикс записа поражение с 104:97 от Шарлът

...
Отборът на Бостън Селтикс записа поражение с 104:97 от Шарлът
Коментари Харесай

Шарлът надви Бостън, Филаделфия се справи с Мелбърн Юнайтед

Отборът на Бостън Селтикс записа проваляне с 104:97 от Шарлът Хорнетс в първия си формален предсезонен мач преди старта на НБА през октомври. Гордън Хейуърд се завърна за,,келтите “, откакто се възвърне от двойната фрактура на крайници, която получи в дебютния мач на Селтикс против Кливланд Кавалиърс през предишния сезон. Той означи 10 точки, като бе 2-7 от игра за 20 минути.,,Нямах самообладание да се завърна в игра. Не мисля, че изиграх най-хубавия си мач, само че сигурно се забавлявах “, разяснява Хейуърд. Кайри Ървинг също се завърна след контузия на коляното, която го попречва от присъединяване на плейфите. Пойнт-гардът осъществя 9 точки.,,Гордън ми липсваше. Всички в тима сме щастливи, че той още веднъж е измежду нас на игрището “, показа Ървинг. Треньорът Брад Стивънс също сподели няколко думи пред медиите след загубата.,,Мисля, че имаше няколко доста значими момента и би трябвало да си извлечем поуките от тази загуба. Такива срещи припомнят какъв брой е мъчно да спечелиш мач в НБА “, приключи той.

За Шарлът дебют направи Тони Паркър. Той дойде от Сан Антонио Спърс след 17 сезона в Тексас. Френският баскетболист не съумя да осъществя точка, само че за сметка на това седем играчи на Хорнетс приключиха с двуцифрен актив, като над всички бяха Джереми Лемб с 15, Коуди Зелър с 13 и Кемба Уокър с 12. За Бостън пък Джейлин Браун вкара 14, до момента в който Маркъс Морис осъществя 12. Преднината на,,келтите “ през първата част доближи 20 точки, само че след почивката,,стършелите “ се разсъниха и след края на третата част изоставаха с едвам три – 84:81. С преднина от четири точки шест минути преди края, Шарлът завърши дуела след серия от 17:6. Новият им треньор Джеймс Борего бе доста благополучен след триумфа.,,Горд съм от момчетата и метода, по който те се завърнаха в дуела и го завоюваха “, съобщи той.

Друг тим от Източната конференция в лицето на Филаделфия 76-ърс надви без проблеми над Мелбърн Юнайтед с 104:84. Бен Симънс бе най-резултатен за спечелилите, отбелязвайки 8 точки и давайки 14 асистенции за триумфа на Фили. Към тях той добави и 8 битки. 22-годишният баскетболист е роден в Австралия, а татко му Дейвид е играл в Мелбърн Юнайтед сред 1989 и 1996 година. Младият гений показа страстите си след края на дуела.

,,Много се забавлявахме, възприятието да се завърнеш на корта, да играеш още веднъж – това е отлично. Мелбърн е особено място за мен и моето семейство, тъй че страстите бяха огромни “, приключи пойнт-гардът. За австралийците мачът също бе специфичен, защото някогашният гард на Филаделфия и сегашен състезател на Мелбърн Каспър Уеър вкара 19 точки, до момента в който Алекс Пледжър осъществя 19 и овладя 13 битки. Треньорът на 76-ърс Брет Браун пък изкара 17 години в Австралия и работи в екип с наставника на Юнайтед Дийн Викърман. Мелбърн приключва северноамериканското си турне с мач против Торонто Раптърс на 5 октомври. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР