Отборът на Борусия Дортмунд успя да спечели дербито с Шалке,

...
Отборът на Борусия Дортмунд успя да спечели дербито с Шалке,
Коментари Харесай

Жълтата подводница потопи Шалке в дербито с гол на Мукоко

Отборът на Борусия Дортмунд съумя да завоюва дербито с Шалке, след гол в 79-тата минута на младия гений Юсуфа Мукоко.

Двубоят стартира умерено без съществени положения пред някоя от двете порти. Домакините от Дортмунд владееха топката и направляваха събитията на терена. В 32-рата минута Марко Ройс получи травма и наложително беше сменен от Джовани Рейна. Секунди по-късно точно Рейна имаше опция да се разпише с глава, само че вратарят на гостите Шволов реагира добре. Това беше и най-интересното състояние за първата част. 

През второто полувреме Борусия усили натиска си и в 67-мата минута Мукоко имаше опция да открие резултата, откакто се озова очи в очи с вратаря, само че Александер Шволов още веднъж бе на висота и парира удара. 12 минути по-късно домакините реализираха своето, откакто Мукоко получи хубаво подаване от Мариус Волф и ударът на германеца с глава съумя да преоделее стража на гостите. В 81-рата минута Рейна стреля от отдалеченост, само че и неговият удар мина около вратата. До края на мача домакините направляваха темпото, а Шалке не съумя за 90 минути да насочи прецизен удар.

С тази победа Борусия Дортмунд излиза отпред на Бундеслигата с 15 точки след 7 изиграни мача, до момента в който Шалке остава с едвам 6 точки и се намира на една от зоната на изпадащите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР