Отборът на Борусия Дортмунд постигна невероятен обрат при гостуването на

...
Отборът на Борусия Дортмунд постигна невероятен обрат при гостуването на
Коментари Харесай

Голово шоу: Дортмунд надви Аугсбург с 5:3, ново попълнение с хеттрик

Отборът на Борусия Дортмунд реализира необикновен поврат при гостуването на си Аугсбург и завоюва с 5:3 в вманиачен мач от 18-ия кръг на немската Бундеслига.

Домакините поведоха в 34-та минута след точната намеса на Флориан Нидерлехнер, който се разписа на празна врата след асистенция на Рубен Варгас. Така завърши и първата част, а всичко най-интересно остана за след почивката.
Аугсбург повиши на 2:0 след прелестен изстрел на Марко Рихтер, само че малко по-късно Юлиан Брандт понижи изоставането на играчите на Люсиен Фавр. Нидерлехнер върна задатък от два гола за домакините в 55-та минута, само че това беше и последният прекрасен миг в дуела за тях.
Веднага след попадението на терена се появи новата покупка на „ жълто-черните “ – Ерлинг Холанд, който собственоръчно обърна срещата. Първо той понижи след подаване на Джейдън Санчо, а малко по-късно самият британски национал възвърне паритета. В 70-та минута Холанд се разписа за повторно, а в 79-та оформи своя хеттрик в дебюта си за Борусия.
Така играчите на Дортмунд се върнаха в топ 4, с еднакъв брой точки с Шалке 04, само че с по-добра голова разлика. Аугсбург е 10-и с 23 точки. В идващия кръг Дортмунд приема вкъщи Кьолн, до момента в който Аугсбург гостува на Унион Берлин.
Още за развиването на дуела прочетете в SportLive.bg
Ето и останалите резултати:
Кьолн - Волфсбург 3:1
Майнц 05 - Фрайбург 1:2
Фортуна Дюселдорф - Вердер 0:1
Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 1:2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР