Отборът на Борусия (Дортмунд) измъкна трудна, но ценна победа с

...
Отборът на Борусия (Дортмунд) измъкна трудна, но ценна победа с
Коментари Харесай

Супер Батшуай поведе Борусия към успеха в Кьолн

Отборът на Борусия (Дортмунд) измъкна сложна, само че скъпа победа с 3:2 в гостуването си на Кьолн от 21-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора сътвориха същинско шоу, а огромният воин в мача бе новото попълнение на гостите Миши Батшуай, който бързо стартира да се отплаща за доверието на дортмундци. Белгиецът осъществя два от головете за своя отбор в 35-ата и 62-ата минута и асистира за третото попадение на Андре Шюрле в 84-ата минута. “Козлите ” също изиграха мощен мач и на два пъти изравняваха резултата с голове на Зимон Цолер в 60-ата и Хорхе Мере в 69-ата минута, само че в последна сметка не съумяха да вземат нищо от този мач.

Гостите започнаха по-настървено мача и в 8-ата минута Андре Шюрле насочи отдалечен удар, само че около вратата. Отговорът на Кьолн обаче не закъсня и домакините бяха доста покрай разкриване на резултата в 13-ата минута, когато Милош Йоич бе открит непокрит в наказателното поле, само че ударът му бе избавен от Роман Бюрки.

Само минута по-късно събитията се придвижиха пред другата врата, където двама играчи на Боурсия паднаха в наказателното поле, само че съдията пусна играта да продължи, топката се озова в Шонджи Кагава, който насочи мощен шут и кълбото се отби от напречната греда.

В 35-ата минута дортмундци стигнаха до разкриване на резултата. Джереми Толян напредна съвсем до аутлинияат и върна топката към Миши Батшуай, който от близко я засече във вратата за 0:1.

В 44-ата минута Батшуай за втои път прати топката в мрежата на Кьолн, само че този път попадението бе анулирано поради засада.

“Козлите ” започнаха по-добре втората част. В 55-ата минута Серу Гираси насочи шут, който мина рисково близо над вратата. В 60-ата минута се стигна и до равнене на резултата. отдалечен изстрел на Доминик Хайнц бе избит неприятно от Бюрки и това разреши на Зимон Цолер с глава да прати топката в опразнената врата.

Радостта на домакините обаче бе къса. В 62-ата минута Батшуай лиши топката от Хайнц и я прати в краката на Кристиан Пулишич, който незабавно му подаде извеждащ пас в пеналта и белгиецът с акуратен изстрел прати топката в далечния ъгъл на вратата за 1:2.

В 69-ата минута обаче Кьолно още веднъж стигна до равнене. При едно центриране от корнер Хорхе Мере бе изтърван от отбраната и с глава бе прецизен за 2:2.

В 75-ата минута батшуай още веднъж бе покрай гола след изстрел с глава, само че този път вратарят Тимо Хорн бе на мястото си и избави. В 81-ата минута стражът за повторно показва класа, отразявайки мощен шут на Шюрле. В 84-ата минута обаче вратарят бе беззащитен откакто Шюрле с ослепителен изстрел не му даде никакъв късмет за реагира и резултатът стана 2:3.

В 86-ата минута Кьолн още веднъж бе покрай изравняването, като Хогер насочи бомбен удар и Сократис Папастатопулос се хвърли самоотвержено и с глава попречи на топката да се озове във вратата.

Така Борусия се поздрави с триумфа и с актив от 34 точки излезе най-малко краткотрайно на 2-ото място в класирането. Кьолн пък остава на дъното на таблицата с 13 извоювани точки досега./sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР