Отборът на Бордо продължава със солидното си представяне от началото

...
Отборът на Бордо продължава със солидното си представяне от началото
Коментари Харесай

Бордо хлъзна много подло Тулуза, Кафу порита малко - Футбол свят - Франция



Отборът на Бордо продължава със солидното си показване от началото на сезона. В откриващия мач за 6-ия кръг в Лига 1 „ жирондинците” надиграха Тулуза с 1:0 на открито. Бившият ас на Лудогорец Джонатан Кафу се появи като запаса в 70-ата минута и не съумя да сътвори нещо кой знае какво за новия си отбор.

Герой за отбора на Жослен Гурвенек още веднъж беше Малком. Бразилецът от ден на ден и повече потвърждава, че той ще е индивидът, на който ще се разчита за напечените моменти.

А такива на Общинския стадион в Тулуза несъмнено не липсваха. Всъщност домакините имаха по-чистите положения в срещата. Най-доброто от тях бе в 31-ата минута, когато домакинските последователи предвкусваха гола. Джими Дурмаз с превъзходен финт остави противник на земята и изведе Анди Делор изцяло самичък против вратаря. Беноа Костил обаче наблюдава доста деликатно обстановката и излезе в точния момент, с цел да избие в корнер.

През второто полувреме Бордо се засилва и в 55-ата минута сътвори чудесна опция. Малком сподели силата си при дрибъла, след това откри Никола Дю Превил на идеална позиция, само че таранът се размина с топката. Тя въпреки всичко стигна до Лукас Лерагер, който от 20-ия метър натисна спусъка и провокира избавяне от вратаря Лафонт. Дю Превил я добута в мрежата, само че пък се намираше в състояние на засада и голът не бе приет.

Не по този начин обаче стояха събитията в 69-ата минута. Франсоа Камано получи отляво и с хубави финтове се вряза в наказателното поле. Крилото спря за момент и върна към дъгата, където Малком нанесе удар без забяване. Топката мина над Лафонт, откри напречната греда и се оплете в мрежата – 1:0.

Така Бордо остава непобеден в шампионата и с 12 точки заема третото място. Тулуза пък позволи първо проваляне вкъщи и е 10-и със 7 пункта.

6️⃣7️⃣ Toulouse 0-1 Bordeaux

This is definitely Malcom's making a name for himself season
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР